28. 6. 08

Prebujanje čaker - Tretje oko


Ključne besede: intuicija, vizija, samorealizacija, domišljija, notranje vedenje, modrost, višji jaz, učenje iz izkušenj, moč uma.

Neuravnovešena čelna čakra: pretiran ponos, dogmatičnost, nezaupanje, avtoritarnost, manipulacija, občutek nezadostnosti.

Pretočno in odprto tretje oko: inuticija, zaupanje, zmožnost razlikovanja, jasna vizija, jasnost percepcije, prevzemanje odgovornosti, povezava z duhovnim svetom.



Skozi tretje oko z nami komunicira duhovni svet, vključno z našim višjim jazom. Tukaj ego nima kaj iskati, zato je to center našega notranjega miru, prave modrosti in s tem tudi brezpogojne ljubezni. Skozi srce začutimo njen pretok, skozi tretje oko pa vidimo pravo naravo vsega okoli nas. Da bi okrepili naše videnje, slišnost, občutenje in vedenje se je potrebno znebiti vseh blokad in strahov, ki nam preprečujejo, da bi resnično videli. Mnogo nas je bilo v prejšnjih življenjih preganjanih zaradi darov jasnovidenja in komunikacije z duhovnim svetom, zato se bojimo videti ali slišati.

Tretje oko se odpira s pomočjo meditacije in namena. Če pri tem k sodelovanju povabite še angele... toliko bolje. Vsak dan si vzemite pet do deset minut in na kratko očistite svoje tretje oko s pomočjo nadangelov. Ko boste odprli svoje tretje oko, lahko pričnete zaznavati stvari, ki jim boste sprva težko mentalno verjeli. Naučiti se jim je potrebno zaupati.

http://www.lekarnazaduso.si/za-cakre/tretje-oko1


naslednja čakra

5. Grlena čakra
4. Srčna čakra
3. Sončni pletež
2. Sakralna čakra
1. Korenska čakra









22. 6. 08

Prebujanje čaker - Grlena čakra


Ključne besede: komunikacija, govor, kreativnost, zaupanje, mir, vera, tišina, eter, zvok, mantre, čiščenje, integriteta, avtoriteta, duhovnost, ušesa, resnica, višji jaz.

Nepretočna grlena čakra: zatiranje čustev, aroganca, opravljanje, težave z grlom, pomanjkanje notranjega miru.

Pretočna grlena čakra: umirjen um, resnicoljubnost, volja, zadovoljstvo, jasna komunikacija, integriteta, notranji mir.

Grlena čakra je povezana s komunikacijo. Skozi govor izražamo sebe: kdo smo, kaj razmišljamo, čutimo, doživljamo. Zvok je vibracija in kar izgovarjamo, postane del fizičnega in se staplja z vsem, kar doseže. Zato je izrednega pomena, da zavestno komuniciramo. V srcu odkrijemo svoje pravo bistvo in lahko se pomaknemo navzgor skozi vibracijo. Naslednja stopnja je izražanje svoje resnice skozi govor. Besede, ki jih govorimo so naše lastne ozvočene misli in kadar te misli niso v skaldu z našo lastno resnico, se zataknjeo v grlu.

 Podstavek za informiranje vode


Zdravstvene težave povezane z grleno čakro segajo od vnetij grla, hripavosti, pogostih angin do težav delovanja ščitnice, problemov z zobmi in ustno votlino. V vseh primerih je vzrok skrit v tem kako dojemamo in izražamo sebe. Ker gre za izražanje naših misli na eni in sebe na drugi strani, je grlena čakra povezava med mentalnim telesom (Ego) in našim srcem (višji jaz) na drugi strani. Tako se težave pojavijo, ko srce im um nista usklajena; ko srce želi eno, pamet pravi nekaj drugega.

http://www.lekarnazaduso.si/za-cakre/7-caker

4. Srčna čakra
3. Sončni pletež
2. Sakralna čakra
1. Korenska čakra


16. 6. 08

Prebujanje čaker - Srčna čakra

KDOR HOČE VIDETI, MORA GLEDATI S SRCEM. BISTVO JE OČEM NEVIDNO. Antoine de Saint-Exupéry

Je kdo med nami, ki tega še ni slišal? Morda bi morala vprašanje postaviti drugače: kdo je doumel resnico, ki se skriva za temi besedami? Kaj sploh pomeni gledati s srcem?

Ključne besede: ljubezen, ravnovesje, odprtost, sprejemanje, prostor, odpiranje, sočutje, izpolnjujoča razmerja, naklonjenost, zdravljenje, odpuščanje, narava, tišina, dih.

Srčna čakra v neravnovesju: prezirana kritičnost, občutki ločenosti, pomanjkanje ljubezni, občutki nevrednosti ljubezni, zavist, ljubosumje.

Uravnovešena srčna čakra: odprtost, pripravljenost deliti, odpuščanje sebi in drugim, brezpogojna ljubezen, zmožnost videti skozi oči drugega, mehkoba in milina v delovanju.



Srčna čakra je središče Ljubezni. Pravzaprav bi se pri teh besedah že lahko ustavila in cel teden meditirala na to temo. Vendar je to čisto prelahko, zato bomo malce zakomplicirali. Najprej se spomnite vseh rekov in izrekov povezanih s srcem: ta ima odprto srce, svoje srce razdaja naokoli, srčna dobrota veje iz njega; na drugi strani pa ima nekdo srce kot kamen, je brez srca, ima trdo srce. Vse to opisuje srčno čakro, pravzaprav njene energetske skrajnosti. Srčna čakra se nahaja med spodnjimi tremi, ki uravnavajo fizično in zgornjimi tremi, ki uravnavajo duhovno in na ta način dokazuje, da je Ljubezen tista, ki vse povezuje med seboj. Skozi vrata srca vstopamo ven iz iluzije, v zgornje čakre, v duhovnost.


Odpreti srce in srčno čakro je ODLOČITEV. Pustiti stare načine delovanja, stara prepričanja in vzorce in se predati Ljubezni. Ko smo enkrat v srcu, ko delujemo skozi Ljubezen, takrat ni več strahov. Ker ni strahov, ni Iluzije in začne se zdravljenje. Zdravljenje duše, moje, tvoje in njegove.

http://www.lekarnazaduso.si/za-cakre/srcna-cakra
naslednja čakra

3. Sončni pletež
2. Sakralna čakra
1. Korenska čakra





9. 6. 08

Prebujanje čaker – Sončni pletež


Ključne besede: volja, smeh, veselje, moč, samospoštovanje, ego, osebna volja, samozavest, manipulacija, strah, um in intelekt.

Neuravnovešen sončni pletež: strahovi, manipulacija, kaos, slaba samopodoba in vrednost, obsojanje, sodbe in predsodki, egoizem.

Sončni pletež v ravnovesju: pozitivno samovrednotenje, zdrav ego, samozavest, odločnost, veselje.

Podstavek za informiranej vode
V tej čakri domuje naša moč, zato je pomembno, da vzamemo svojo moč nazaj. Tekom mnogih življenj, smo jo namreč prepustili mnogim osebam pa tudi dogodkom – za začetek vsem, ki jim pustimo, da odločajo o našem življenju ter vsem za katere verjamemo, da so boljši od nas. Vsak ima v svojem solarnem pleksusu svoje sonce, ki sveti in vsa so čudovita in svetla, zato ni nihče boljši/slabši od nas. In vsako sonce sije z božjo močjo, saj smo vsi povezani v Enosti. Postavite se zase, stojte trdno v svojem centru in se na noben način ne pustite prepričati, da tega niste zmožni. Življenje je vaše, vaše so odločitve in polno sprejemanje odgovornosti, ki jih te odločitve prinesejo.

http://www.lekarnazaduso.si/za-cakre/soncni-pletez


naslednja čakra

2. Sakralna čakra
1. Korenska čakra






1. 6. 08

Prebujanje čaker - Sakralna čakra

Ključne besede: fizični užitki, čustva, spolnost, kreativnost, zasvojenosti, spontanost, uživanje življenja, dotik, sodelovanje, kontrola, meje in omejitve, regeneracija, travme.

Neuravnovešena sakralna čakra: zloraba hrane in porušeni prehranjevalni vzorci, zloraba drog, alkohola, pomanjkanje telesnih aktivnosti, travme, odvisnost od odnosov.

Sakralna čakra v ravnovesju: kreativnost, spontanost, radost, instinktivno vedenje, veselje do življenja.

Intuicija deluje na mnogo načinov. Ko sem se danes zjutraj oblačila in ugotovila, da sem potegnila iz omare oranžno trenirko in pretežno oranžno majico, sem vedela, da je čas, da se premaknemo na delo z drugo, sakralno čakro. Najprej beseda ali dve okoli imena sakralne čakre, ki ji nekateri rečejo tudi spolna čakra. Ime spolna čakra že samo po sebi nakazuje kaj uravnava druga čakra. Nekoč sem slišala razlago, da kadar drugi čakri rečemo spolna, zajamemo samo del lastnosti in njenega delovanja. Zato je bolje, da jo imenujemo sakralna.

Podstavek za informiranje vode


Barva druge čakre je oranžna, zato se obdajte z njo, jejte oranžno hrano (agrumi, marelice, breskve, melone, kumare (vplivajo na vodo v telesu). Pijte veliko vode. Že zjutraj se spomnite, da imate čudovito pretočno sakralno čakro, ki žari v čudovitih svetlih oranžnih odtenkih. Poprosite duhovno vodstvo, da vam pomaga pri njenem čiščenju. Preglejte svoje odnose in poglejte kateri vas omejujejo, kjer ne morete odpustiti, poiščite hvaležnost za izkušnjo, ki vam jo je odnos prinesel. Predvsem pa se začnite zaljubljati vase, ker ste popolni in čudoviti! In ko se boste sami tako zaznavali, vas bodo pričeli tudi drugi.

http://www.lekarnazaduso.si/za-cakre/sakralna-cakra

naslednja čakra
1. Korenska čakra


Manca Razboršek - korenska in sakralna čakra
Skrbite za vašo energetsko higieno? Zdravljenje duše by Manca Razboršek vam pomaga, da uravnovesite telo in dušo ter zaživite v popolnem ravnotežju...Veste, kaj so čakre? V spodnjem videu Manca predstavi korensko in sakralno čakro... Želite vedeti več? Celotna vsebina kmalu na voljo naročnikom BigU akademije: http://biguacademy.com/narocnine/personal_mentoring_platform/
Posted by BIGU Academy on Wednesday, January 27, 2016
Na spletni izobraževalni platformi BigU Academy je poleg Mancinega transformacijskega potovanja skozi čakre na voljo še več kot 300 ur izobraževanj s področja osebnostne rasti, poslovnega uspeha, prodaje, družinske terapije, motivacije najboljših slovenskih avtorjev, mentorjev, govornikov.
.