27. 12. 07

Manifestiranje

Kdor malo spremlja duhovni utrip na slovenskem (pa tudi drugod), je verjetno opazil, da je v decembru polno delavnic, ki so namenjene manifestaciji. Gre pravzaprav za ustvarjanje, kreiranje in prizemljevanje idej in želja. Toda zakaj zdaj? Smo v tistem obdobju leta, ko se energetsko stvari prenehajo in se pričenjajo na novo postavljati. Vzemimo letni čas kot tak. Do 21. decembra se je dan krajšal, sedaj pa se je pričel ponovno daljšati. Naši predniki so se v tem času poslavljali od starega, umirajočega sončnega božanstva in veselo pozdravljali novo, mlado sončno božanstvo. Božič je le nadaljevanje tega praznovanja. Novo rojstvo že samo po sebi pomeni nov začetek. Staro leto se konča in prične se novo leto, ki ga burno pozdravlja zemeljsko prebivalsvo vseh veroizpovedi in kultur (če zanemarimo nekajdnevne zamike).

December je torej čas, ko se poslavljamo od starega. Je torej idealen čas, da analiziramo peteklo dogajanje in »počistimo«, kar je še ostalo. Kaj nam je preteklo leto prineslo; kaj smo se naučili; kje smo največ pridobili in česa se moramo še znebiti? Na ta vprašanja si lahko odgovorimo precej hitro. Potrebujemo le miren kotiček in v mislih preletimo preteklo leto. Hitro bomo naleteli na res pomembne dogodke in tisto, ker je nas zaznamovalo.

Naslednji korak je, da izoblikujemo kaj želimo v naslednjem letu. Kaj si resnično želimo? In dovoljeno nam je, da se prepustimo sanjarjenu. Dopustimo si, da naše želje poletijo med oblake. Ni ovir in na noben način ni ČE-jev. Katere so naše najgloblje želje? Pomemben del manifestacije je oblikovanje želja. In naslednji korak je, da si to zapišemo. S tem željo definiramo tudi v materialnosti. Potem si privoščimo kratko meditacijo. Občutimo željo, ko postane realnost. Predstavljajmo si, kako bi se počutili, kakšna čustva bi nas prevevala, kako bi čutili in občutili uresničeno željo. Vse to lahko zapišemo na papir ali v dnevnik, lahko narišemo ali se izrazimo na kakršenkoli način. Predvsem pa ne smemo popustiti svojemu mentalu, da bi na koncu zavzdihnili: ah kaj ko so to samo želje, ki se ne morejo ureničiti. V trenutku, ko smo željo oblikovali, smo namreč Vesolju oddali naročilo in vsaka misel, da tega pravzaprav ne zaslužimo ali, da je neuresničljivo je odpoved naročila. In to je bistvo manifestacije. Ni zapletenih formul ali skrivnih urokov. Je preprosto oblikovanje želja, občutenje realizacije in zaupanje, da bo Vesolje našlo način za manifestacijo. V filmu The Secret je proces manifestacije zapisan v desetih korakih:

1. Odloči se, kaj hočeš.
2. Verjemi, da to lahko imaš.
3. Verjemi, da si to zaslužiš.
4. Verjemi, da je to zate mogoče.
5. In potem vsak dan za nekaj minut zapri oči in vizualiziraj, da to, kar si želiš, že imaš.
6. In občuti občutke, da to že imaš.
7. Nato pridi ven iz tega, se osredotoči na to, kar že imaš in bodi za to hvaležen.
8. In res bodi. Uživaj v tem, prav?
9. In potem pojdi v dan in to izpusti.
10. Zaupaj, da bo Vesolje ugotovilo, kako to manifestirati.


P.S. Prepis besedila filma, ki govori ravno o manifestaciji je mogoče dobiti v wordovem dokumentu v slovenščini. Pišite na zdravljenjeduse@gmail.com in vam ga pošljem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar