1. 1. 08

Zdravljenje duše v letu 2008

Čeprav je v tem času mogoče prebrati celo goro takšnih in drugačnih napovedi za leto, ki je nastopilo, sem se odločila, da za vse, ki iščemo ali smo ponovno našli pot do svoje duše, naredim intuitivni vpogled tudi sama. Gre za energije in stanja, ki nas bodo spremljala v letošnjem letu, na različnih področjih. Naj vam bodo splošne smernice ali pomoč pri meditaciji. Vzemite kar potrebujete in kolikor potrebujete. Vsak odstavek je lahko svoj mesec, misel meseca ali pa nasvet za situacijo, ki vas zaposluje. Naj vas vaša intuicija vodi in vam pove, kaj je pomembno za vas.

1. Leto pričnimo s hvaležnostjo za vse, kar smo prejeli in kar prejemamo. Poglejmo svoje trenutno tro-dimenzionalno življenje in naredimo bilanco stanja. Katere lekcije nas izpopolnjujejo in za kaj (koga) vse smo lahko hvaležni. To nam bo pomagalo, da lažje definiramo izhodišče za prihajajoče leto in se na široko odpremo vsemu novemu.

2. Postavljanje prioritet je logično nadaljevanje. Kaj je najpomembnejše? Čemu bomo posvetili največ časa in energije? Je to razreševanje odnosov, ki se še niso razjasnili ali sledenje klicu srca na določenem področju? Kaj potrebuje našo pozornost in čemu se z lahkoto odrečemo? Prepustimo se modrosti srca in naj nas vodi v naše najvišje dobro.

3. Vztrajajmo pri svojih izbirah, ki izhajajo iz našega srca, intuicije ali globokega zavedanja kaj je in kaj ni dobro za nas. Odločitve, ki smo jih sprejeli, prioritete, ki smo si jih določili naj nam bodo vodilo. Ne obupajmo, če rezultati niso takoj vidni, kajti ena od lekcij v tem življenju je tudi potrpežljivost. Predvsem pa je pomembno, da se ne pustimo zmesti in zavesti drugim, kajti naša pot je za nas vedno prava.

4. V vsakem od nas ležijo skriti potenciali, ki se v svetu dvojnosti izražajo skozi naše talente. Ne skrivajmo in zanemarjajmo jih. V mesecu aprilu bodo energije naklonjene našemu izražanju. Ko nam naš lastni višji jaz, naša duša spregovori skozi pisanje, slikanje, modeliranje ali drugo izražanje, ki nas osvobaja, nam dovoljuje, da naš duh postane svoboden. Prepustite se vodstvu srca. Da je pot prava boste vedeli, ker boste pri tem uživali in se počutili neskončno lahkotne.

5. Duhovno vodstvo nam stalno sporoča, da smo preveč resni, zato je čas, da se sprostimo. Smejmo se in si privoščimo sproščujoče užitke. Nič ni narobe, če življenje zajemamo z veliko žlico in pri tem neskončno uživamo. Uživajmo v življenju, raju, ki je že tukaj na Zemlji. Ujemimo priložnosti, ki nam pridejo na pot in se prepustimo sproščenosti. Igrajmo se čudovito igro, ki se ji reče Življenje!

6. Ker nam naši strahovi stalno preprečujejo, da bi prepoznali svojo božanskost, je sproščenost način, da prepodimo te strahove. Tako bomo videli, da smo čudovita bitja, ki si zatiskamo oči pred tem, da bi sami sebi priznali in v sebi videli svetlobo. Zato je napočil trenutek, ko moramo verjeti vase, v svoje sposobnosti, v svojo lastno božansko poreklo. Ker bomo tako prepoznali svojo kreativno iskro, bomo lahko postali stvarniki svojega lastnega življenja.

7. V svetu dvojnosti vedno iščemo harmonijo med nasprotji. Jing in jang najbolj univerzalno predstavljata vsa ta nasprotja. Čustva, ki nas vodijo stran od Ljubezni, nam povzročajo težave v odnosih: jeza, agresivnost, tekmovalnost naj ne bodo na dnevnem redu. Uravnotežimo svojo moško in žensko stran in harmonija bo poskrbela, da se bodo škodljiva čustva za vedno umaknila iz našega življenja.

8. Ko bomo v harmoniji se bomo lahko na drugačen način lotili reševanja naših odnosov do ljudi in situacij. Lažje jih bomo razumeli in dojeli, da smo mi tisti, ki se moramo spremeniti in ne čakati na druge. »Če te nekdo udari po enem licu, mu nastavi še drugega« ne pomeni, da moramo pasivno sprejemati udarce, ampak, da ne dolivamo olja na ogenj drugega. S tem, ko sprejmemo tistega, ki nas je prizadel z Ljubeznijo in odpuščanjem, mu odvzamemo moč in tako na novo definiramo odnos.

9. Ljubezen je že v našem srcu. Poznamo jo in jo čutimo, vendar nam naš Ego vedno nastavlja pregrade, da bi se ji popolnoma predali. Odprimo svoje srce in naj nas Ljubezen vodi skozi odločitve in vsakodnevno delovanje. Srce vedno ve, kaj je pomembno in ko delujemo skozi srce, vedno delujemo z Ljubeznijo.

10. Kadar delujemo skozi odprto srce in v skladu z resnico, ne more iti nič narobe. Odgovore na naša vprašanja začutimo skozi intuicijo, višje zaznavanje, odprto srce. Kadar dvomimo se poglobimo vase in vprašajmo svoje srce, poglejmo skozi svoje tretje oko in vedeli bomo kaj je v skladu z resnico.

11. Umiriti um je morda najtežje. Uma ni potrebno popolnoma utišati, saj nam pomaga preživeti v tem tro-dimenzionalnem svetu. Meditacija nam pri tem lahko ogromno pomaga. Kadar naše misli niso jasne, ko ne vidimo izhoda iz težav, je čas, da umirimo um in pogledamo na vse skupaj z drugega stališča. Čustva, ki nam pogosto zameglijo pogled se takrat umaknejo in z novo jasnostjo zmoremo preko ovir, ki se znajdejo na naši poti.

12. Veliki vzhodni mojstri, ki so Zahod seznanili z duhovnimi vsebinami nam vedno lahko pomagajo na naši poti. Ko tehtamo kaj je v življenju pomembno in kaj ne, nam je njihovo življenje lahko zgled in pomoč. Ko bomo konec leta pregledovali pot, ki smo jo prehodili, si bomo lahko podarili največje darilo, ko bomo spoznali, da smo zrasli v osebnem in duhovnem razvoju. Našim najdražjim bomo lahko podarili odnose napolnjene s svetlobo, ki je ne more nadomestiti noben zunanji blišč. Naj vam bodo te misli v pomoč pri spopadanju s praznično evforijo decembra.

Ni komentarjev:

Objavite komentar