3. 3. 09

O sreči, notranji radosti in veselju

Veliko se govori o sreči. Vsakič, ko nekomu voščimo lepe želje, zraven omenimo srečo. O sreči obstaja cel kup pregovorov in modrih misli, napisanih je bilo veliko knjig, obstaja celo klub srečnih in vendar se ob sami definiciji sreče znajdemo pred neznanko. Kaj je sreča? Nekaj težko opisljivega, nekaj kar občuti vsak človek drugače in nekaj kar iščemo prav vsi. Sreča je notranji občutek, je stanje našega notranjega bitja, neobremenjenega s strahovi in temnimi čustvi. Vsak zase točno ve, kaj ga osrečuje in kdaj je doživel resnični občutek sreče. Sreča je polna prisotnost zavesti v trenutku tukaj in zdaj, je občutek notranjega veselja in izpolnjenosti. Seveda je to le moje razumevanje in definiranje sreče. In vsak ima svojo definicijo sreče.

Ko smo to, kar v resnici smo, smo v polnem občutku sreče, zliti z enostjo, smo v svojem polnem potencialu, v svojem pravem izvornem stanju, stanju naše duše. Ko se duša utelesi v fizično realnost in gre skozi proces vzgoje (nalaganja filtrov), se pojavi neravnovesje med različnimi energetskimi telesi in zavedanje našega pravega bitja postane le daljni spomin. Hrepenenje po našem izvornem stanju se kaže skozi iskanje sreče. Veliko modrecev in razsvetljenih je skozi tisočletja in stoletja učilo, da je pravo srečo mogoče najti le znotraj sebe. In res sreče ne moremo najti v zunanjem svetu, v materialnih dobrinah, ampak je to občutek, ki je vedno v nas samih. Le najti ga je potrebno.

Slediti občutku sreče velikokrat pomeni delovati v nasprotju z logiko in razumom. Ko najdemo sebe, ko sledimo svojim notranjim vzgibom, ko vstopimo v svoj polni potencial najdemo znotraj sebe izvir veselja, ki nam zagotavlja, da ponovno odkrijemo srečo, ki leži znotraj nas. In vprašali boste: kako vem, da delam prav, da hodim po pravi poti proti svoji sreči? Samo vi, si lahko odgovorite na to vprašanje. Če v vsaki stvari, ki jo delate, v vsakem odnosu, v katerem se znajdete, v vsakem trenutku, ki ga živite, čutite veselje in srečo, ste na pravi poti.

1 komentar:

  1. Anonimni3.3.09

    "Hrepenenje po našem izvornem stanju se kaže skozi iskanje sreče" to je to,super in preprosta razlaga.

    OdgovoriIzbriši