11. 9. 08

Mislim torej sem? NE HVALA


Naše misli imajo izjemno moč. V življenju se tega premalo zavedamo. Imajo moč, da nas vodijo v neizmerno veselje in imajo moč, da nas pahnejo v globoko depresijo. Naše lastne misli, vodijo naša življenja. Cogito ergo sum, mislim torej sem je Descartesov izrek, ki je človeštvu naredil več škode kot koristi. Poistovetili smo se z našimi mislimi in verjamemo, da so prav naše misli tiste, ki nas delajo unikatne. Morda res na mentalnem nivoju, vendar je naša zavest pri tem popolnoma zapostavljena. Misli kot take imajo v trenutku, ko nastanejo močan energetski naboj. So kreacija, ki jo spustimo v neskončnost Univerzuma in imajo eno samo težnjo – realizacijo. Morda se ne bodo realizirale nam, na tem svetu, v tem življenju, tej dimenziji, vendar se zagotovo bodo realizirale.
Kaj vse to pomeni? Kako nam to vedenje pomaga? Zagotovo se je že vsakomur med vami zgodilo, da ste o nečem ali nekom razmišljali in poleg ste vpletli še čustva. Bolj ko ste razmišljali, močnejša so postajala čustva in na koncu ste bili kot bomba v trenutku pred eksplozijo. Sami ste z razmišljanjem ustvarili popolnoma novo, čustveno nabito situacijo. Ali pa situacija, ko ste na nekoga pomislili, v naslednjem trenutku pa vam je zazvonil telefon in ta ista oseba vas je poklicala. Misli so energija, ki potuje v in izven prostora in časa. Misli nam ustvarjajo realnost. Vsakdo med nami je že bil v situaciji, ko si je v glavi ustvarjal »scenarije«: kaj se bo zgodilo, kaj bo kdo rekel, kako bomo opravili nek pogovor. In bolj kot smo o tem razmišljali, bolj smo v to verjeli in na koncu nismo več vedeli kateri del je resničen in kaj je izmišljeno. Scenariji so igra ega, da nas zaposli in nam preprečuje, da bi se prepustili božjemu vodstvu. Istočasno nas drži v mentalnih vibracijah na katerih se hrani. Toda kaj storiti? Kako doseči stanje, ko misli služijo nam in ne mi njim? Potrebno je opazovati sam sebe, svoje misli. Kaj se nam plete po glavi? Z mentalnim naporom in intenzivnim razmišljanjem ne rešimo nobenega problema. Ideje in rešitve pridejo k nam, ko se misli umaknejo. Zato je tako pomembno, da se naučimo umiriti um. Začnite opazovati svoje misli, naučite se ustaviti same sebe, ko pričnete delati scenarije. S tem, ko svoje misli osredotočate na trenutno početje, pričenjate živeti v sedanjem trenutku. In s tem dajete prosto pot in pretok energijam, ki ste jih z mislimi prej blokirali. S svojimi mislimi tako urejamo tudi odnose z ljudmi okoli sebe. Kaj si o nekom mislimo namreč določa, kako se bomo do njega obnašali in ta oseba se bo na to odzvala. Kako razmišljamo o odnosu, določa kako se bomo v njem vedli.
Zato resnično poglejte kaj in kako razmišljate, s "temnimi in težkimi" mislimi, bo odšlo cel kup težav, slabega počutja in celo bolezni. Obljubim!

Ni komentarjev:

Objavite komentar