17. 7. 18

Potovanje Mladenke skozi arhetip Norca


Duhovna osvoboditev skozi arhetip Norca

Porajanje novega prinaša vznemirljivost, drugačen način delovanja ter odpira morje možnosti na katere smo bolj ali manj pripravljeni. 

Aura-Soma kot barvni sistem sega na različna področja in velik del te zgodbe so arhetipi, ki izhajajo iz tarota. Vsak mesec ženske potujemo skozi različna obdobja svojega mesečnega cikla in po zaključku menstruacije vstopimo v obdobje notranje Mladenke, ki je na začetku novega cikla, nove poti. Naši Mladenki ustreza arhetip Norca, ki predstavlja splošno načelo, povezano s stanjem pred rojstvom. Ko so nam na voljo še vse možnosti in je naša duša polna poguma.

Število Norca je zato 0, saj ta vsebuje vse, toda ničesar še ne izraža. Je ustvarjalen izraz in nosi v sebi pravo duhovno naravo, ki se izraža skozi čudenje, radovednost ter pričakovanje. Ekvilibrium steklenička 0, se imenuje Duhovna osvoboditev. Odpre videnje sebe kot del kreativnega procesa življenja, to pa je tudi tisti del v nas, ki se izrazi na začetku mesečnega cikla, ko se v prenovljeni energiji podamo v svet. 

Notranje potovanje vase v tej fazi se kaže kot prebiranje in izbiranje možnosti, odločanje o tem, katera semena želimo sejati. Senčna plat tega arhetipa je velikokrat naivnost, še posebej, ko ne upošteva svoje duhovne narave. Včasih se pokaže tudi brezbrižnost ter popolna osredotočenost nase, na lasten užitek in nagnjenost k nepremišljenim tveganjem. Modrost se namreč skriva v nezavednem, ki je v tej fazi le speč potencial. Steklenička 0 je kombinacija temne magente in kraljevo modre, ki dajeta skupaj eno najtemnejših kombinacij v sistemu. Da bi varno prečkali temo, moramo biti povezano s svojo notranjo svetlobo oziroma duhovno esenco.


V sistemu Aura-Some pa je z Norcem povezana še ena steklenička. In sicer 22, steklenička ponovnega rojstva. Norec v tej fazi postane prebujen in se dvigne iz svojega nezavednega v zavedanje. To je tudi samo po sebi že novo rojstvo. Ko se rumena in roza zmešata nastane koralna, ki predstavlja človeka v Novi dobi. Nakazuje, da imamo znanje, kdo smo in možnost, da se sprejmemo in se brezpogojno ljubimo. Da bi to dosegli moramo izpustiti strahove ter prebuditi notranje veselje. 

Mladenka se torej lahko veseli, uporabi modrost prejšnjih ciklov ter obnovi duha skozi radost ter sprejemanje sebe.

Ko postane bolj zavestna ljubezni, ki se pretaka skozi njo, se lahko hitro premakne stran od preteklih bolečin, prizadetosti in ranjenosti. Njena lahkotna svežina postane neustavljivo privlačna in notranji sij ji omogoči, da se veselo poda novim dogodivščinam naproti. Njena morebitna naivnost postane notranje zaupanje v proces življenja, ki ji v veselem pričakovanju prinaša nove izkušnje.

Energije obeh stekleničk se čudovito prepletajo skozi arhetipski jezik teme in svetlobe, duhovnega in fizičnega. In tako kot je naša prava narava duhovna v duhovnem svetu, je naša osebnost enako stvarna v fizičnem svetu. Ko se rodimo v en svet, za nekaj časa umremo v drugem.

Ko se zaključi en cikel, se začne naslednji. 

Naj bodo začetki lahkotni, sveži, radostni ter mladostniško razposajeni. Dovoli svoji Mladenki, da poseje novo seme, zaupaj njeni modrosti prejšnjih ciklov ter duhovnemu vodstvu za prihodnje cikle.