2. 10. 07

Čakre – vrtinci energije

O čakrah je napisanega že ogromno. In osnovne zadeve čivkajo že
vrabci na strehi: da jih je sedem, da ima vsaka svojo barvo, da vsaka vpliva na določen nivo in vzorce in tako naprej. In ko človek vse prebere ga najprej stisne v vseh čakrah, ker so zagotovo zablokirane ali pa preveč aktivne, ker ima vse simptome in težave povezane z vsemi čakrami – situacija postane podobna kot pri študentih medicine, ki dobijo ravno tisto bolezen o kateri se učijo. Večina ljudi ima težave s čakrami. To je dejstvo. Ampak za vsako težavo obstaja tudi rešitev.

Žal je za rešitev potrebno tudi nekaj narediti. In prva stvar je, da se je potrebno vsaj približno pozanimati o nekaterih osnovah delovanja čaker. Čakre so energijski vrtinci in segajo iz našega fizičnega telesa skozi različne nivoje avre. Vsaka čakra vibrira na svoji vibraciji in privlači podobne vibracije, zato so posamezne čakre bližje določenim področjem in zato medsebojno vplivajo. Na primer preživetje je povezano z najbolj zemeljskim, torej fizičnim, nivojem in zato sovpliva s korensko čakro, medtem ko je samoizpolnitev in povezava z najvišjim povezano z našo najvišjo, torej kronsko čakro.

Pomemben vidik dela s čakrami, ki je po mojem mnenju premalo poudarjen, je zavedanje, da so energijski vrtinci na sprednjem in tudi zadnjem delu telesa – spredaj so povezani z našimi željami, zadaj pa z voljo in zato mora biti vsaka čakra uravnotežena tudi sama s seboj.

Naše čakre so različnih velikosti, lahko spreminjajo obliko, so premalo ali preveč aktivne, predvsem pa so največkrat v medsebojnem neravnovesju, zato je po mojem mnenju najpomembnejše, da jih uravnovesimo. To pa lahko storimo le, če se temeljito lotimo dela z njimi. Čiščenje čaker ob pomoči meditacijskih zgoščenk je najenostavnejša in najlažje dostopnejša metoda. Usedemo se, se sprostimo in prijazen glas nas skozi meditacijo vodi od čakre do čakre.

Druga metoda je, da se sami lotimo čiščenja. Enostavno se usedemo in začnemo pri prvi čakri. Lahko se nanjo samo osredotočimo, lahko se z njo pogovorimo, lahko poprosimo angele, da nam pomagajo, ena od možnosti je, da delamo z nihalom, biorgonomijo, vizualizacijo ali katerokoli tehniko, ki nam odgovarja. Pravzaprav omejitev ni. Vse je odvisno od naše domišljije. Tudi pri tem, kako čakro zaznavamo ni omejitev. Sama sem vizualen tip, zato vidim. Videla pa sem že vse: od navadnih krogcev do čudovitih vrtincev, cvetlic, vrtov, morskih vetrnic, kristalov, geometrijskih likov…vsega kar lahko spravim v barve. Spomnim se, da je moje prvo čiščenje čaker potekalo z angeli. In takrat mi je nadangel Mihael porinil v roke macolo in mi rekel naj razbijem blokade v čakrah. Naslednjič sem čakre čistila kot sobe – vsaka čakra je bila soba v katero sem vstopila in jo počistila – pobrisala sem prah, pometla, pomila okna. Sedaj jih samo presvetlim s svetlobo ali pa enostavno poprosim angele naj počistijo vse kar ni v moje najvišje dobro.

Napačne predstave ali tehnike za delo s čakrami torej ni. Vsak si lahko izbere svojo tehniko. Svoj način, tak, ki njemu osebno najbolje odgovarja in naj dela in opazuje spremembe. Pomembno je, da opazujete spremembe v vsakdanjem življenju. So vaši odzivi na zunanje okolje enaki ali so se spremenili? Kako doživljate določene situacije. Pomembno je, da zavestno delate na sebi, saj se pri čiščenju sproščajo tudi stari vzorci in potlačene situacije. Ne obremenjujte se s tem, ampak se zavedajte, da je to proces vaše osebne rasti. Če je prišlo na dan, pomeni, da se čisti in da tega ne potrebujete več. Torej odpustite. Ukrotite orkane v svojih čakrah, umirite nenadzorovano vrtinčenje in dopustite, da svež vetrič prinese svetlobo in ljubezen v vas. In opazujte kako vaše čakre čedalje bolj žarijo, se iskrijo in vam dovajajo energijo na vsa področja vašega življenja.