25. 03. 13

Oda Ženskam

Kdaj si bila nazadnje lepa? Kdaj si nazadnje sebe videla kot čudovito, božansko, fantastično kreatorko življenja?!

Si lepa. Si mehka, nežna, razmevajoča, lesketajoča, senzualna ženska. Si, ker si del enosti, ker si del Ene Ženske. Iz nje črpaš moč in lepoto. Se tega zavedaš?

Si vredna čaščenja in spoštovanja, oboževanja ter negovanja. Ker nosiš v sebi sposobnost, da daješ življenje, ker bi bil brez tvoje ljubezni, ljubeče podpore ter nežnosti svet hladen in krut. In zato se tvoja vrednost nikoli ne more izmeriti v denarju. 

Kdaj si se nazadnje pogledala v ogledalo in videla svojo notranjo lepoto? Svoje srce, ki je vedno pripravljeno dajati. Brezpogojno. Kdaj si nazadnje dopustila, da se je tvoja notranja boginja izrazila, se odela v slavnostno obleko samo zaradi dobrega občutka?

Tvoja starost ni pomembna, saj je v tvoji notranjosti vedno živa in močna energija vseh žensk tega sveta, ki se združijo v Eni ženski. Tisti, ki se pokaže ob sončnem vzhodu, ki se odene v meglico in roso, tisto, ki se pusti soncu ljubkovati. Brez razloga, samo zato, ker je tega vredna.

Nikoli nisi premlada ali prestara, da bi svoji notranji lepoti pustila, da se izrazi. Katerakoli starost je prava, da se vprašaš o tem, kako vsak dan izražaš svojo lepoto. Živimo v kulturi, ki nas je naučila dvomiti v to, kaj je lepo. In, ko ženska dvomi vase, postane njena lepota okrnjena. In sčasoma izbrisana. 

In vendar naj te razveselim. Tvoja lepota ni nikoli izgnila. Vedno je v tebi. Vedno! Prekrila si jo s tančico pozabe in samo en majhen korak je potreben, en majhen gib, da jo ponovno odstreš. 

In vsaka ženska, pa naj bo stara 15, 35 ali 65 let mora povabiti Lepoto v svoj dvorec ter ji pustiti, da jo začara. Sama se odločiš ali boš v vlogi Pepelke ali njene zlobne mačehe.  Vsaka izmed nas ima namreč v sebi želje in sanje, ki si jih ne upamo sanjati, samo zato, ker nismo dovolj "lepe".  Kaj pa če bi bila dovolj lepa? Kaj bi bilo drugače? Kakšen izgovor bi imela potem? Kdo bi ti stal na tvoji poti?

Danes se poglej v ogledalo in si povej: lepa sem; in ljubim se... brez razloga, samo zato, ker sem ženska.