9. 5. 14

Korenska čakra in Aura-Soma


Korenska čakra se nahaja na dnu hrbtenice in je povezana z vzorci preživetja: dom, hrana, občutek varnosti. Uravnava naš instinkt bežanja oz. boja (fight or flight) zato je odgovorna za vse odzive, ki zahtevajo hitrost ter občutek za obstoj. Za uravnovešanje čakre je primerna vibracija Nadangela Gabriela.

Ključne besede: varnost, kariera, imetje, prizemljitev, fizična struktura, stabilnost, kulturna pripadnost, trdnost, povezanost z Zemljo.

Neuravnovešena korenska čakra: jeza, surovost, samodestrukcija, pretirani materializem, pomanjkanje življenjske energije, strah pred popolnim propadom.

Korenska čakra v ravnovesju: blagostanje, varnost, prizemljenost, stabilnost, vitalnost, občutek obilja, strast do življenja.

Korenska čakra je brilijantno rdeče barve in se počasi vrti, kot dolgi valovi v morju. Rdeča je barva z najdaljšo valovno dolžino in najpočasnejšo vibracijo. Kadar je energija korenske čakre blokirana, se energija ne more pomikai navzgor proti drugim čakram.

Rdeča barva je povezana z ljudstvom Aboriginov, ki imajo zelo tesno povezavo z rdečo zemljo in bazično zemeljsko energijo. Delo z rdečo barvo tako prinaša občutek osredotočenosti, stabilnosti, pripadnosti ter razumevanja povezanosti s prvobitno naravo.

Steklenička ravnotežja, ki v sistemu Aura-Soma predstavlja korensko čakro je B5 Steklenička sončnega vzhoda/zahoda. Steklenička pomaga, da modro uporabimo energijo, ki nam je na voljo.  Rdeča v tej steklenički naslovi izzive jeze, frustracij in zamer. Pomaga dvigniti nivo energije ter prinaša vitalnost, zavedanje, pogum. Rumena v zgornjem delu osvetli strahove, ki prihajajo iz zatrte jeze in prinaša z odpuščanjem te energije skozi razumevanje in vpogled. Daljši opis stekleničke.


Temno rdeč pomander je čudovita podpora pri prizemljevanju, zaščiti elektromagnetnega polja pred nizkimi vibracijami, kakršnemkoli pomanjkanju energije. Je odlična pomoč pri masažah - tako na začetku kot na koncu terapije, saj vnaša dodatno energijo in na koncu prizemlji. Daljši opis lastnosti pomandra.

http://www.facebook.com/Manca.AuraSoma