23. 5. 14

Sakralna čakra in Aura-Soma

Sakralna čakra se nahaja na sredini med sramno kostjo in popkom ter je povezana z našo spolnostjo, senzualnostjo, kreativnostjo ter uživanjem življenja. Nadangel Tzadkiel pomaga pri uravnovešanju sakralne čakre.


Ključne besede: fizični užitki, čustva, spolnost, kreativnost, zasvojenosti, spontanost, uživanje življenja, dotik, sodelovanje, kontrola, meje in omejitve, regeneracija, travme.

Neuravnovešena sakralna čakra: zloraba hrane in porušeni prehranjevalni vzorci, zloraba drog, alkohola, pomanjkanje telesnih aktivnosti, travme, odvisnost od odnosov.

Sakralna čakra v ravnovesju: kreativnost, spontanost, radost, instinktivno vedenje, veselje do življenja

Sakralna čakra uravnava vse užitke v našem življenju ter odnos, ki ga imamo do lastnega telesa. Prinaša razumevanje tega, kar vnašamo v svoje telo, energijsko polje ter tega, kar nas veseli in izpolnjuje. Kadar deluje optimalno imamo občutek blagostanja, življenja se veselimo, to pa se odraža v našem čustvovanju ter delovanju. Oranžna barva sakralne čakre omogoča razumevanje čustev, sprememb, izbire, strasti, želja ter uravnovešenih odnosov.

Oranžna barva je barva blaženosti, notranjega vpogleda in časovne linije. Časovna linija je kontinuiteta zavesti in ko je zavest zaradi šokov oz. neravnovesij “vržena ven iz tira”, se tok te linije zmakne. Oranžna vibrira s časovno linijo in jo vrača nazaj v idelani tok.

Steklenička ravnotežja, ki je v sistemu Aura-Soma povezana s sakralno čakro je B26 Eterična odrešitev. Ta steklenička vas energetsko podpre pri razreševanju strahov in travm iz vaše preteklosti. Nežno jih pomaga ozavestiti ter raztopiti. Oranžna pomaga, kadar v svoje življenje vnesti globlji vpogled, modrost ter kreativnost. Daljši opis stekleničke.



Oranžen pomander pomaga sprostiti šoke in travme iz eteričnega telesa, ne da bi pri tem podoživljali čustveni vidik teh travm. V eterično telo vnese občutek sproščenosti in radosti. Pomaga pri uravnavanju telesne temperature. Je zelo priporočljiv pri vseh oblikah regresij ter masažah, saj nežno sprošča šoke iz preteklosti in s tem omogoča, da se premaknemo naprej.. Daljši opis pomandra.


Meditacija za sakralno čakro
Zaprite oči ter globoko vdihnite in izdihnite. Opazujte svoje vdihe in izdihe. Predstavljate si in občutite brilijantno oranžno barvo v spodnjem delu trebuha. Občutite njeno toploto, ki greje vaš trebuh. Svoje dihanje usmerite na ta prede in si predstavljajte, da vsi vdihi in izdihi izvirajo iz predela pod vašim popkom, pri tem se sproščajo vse napetosti. Občutite vitalnost oranžne barve, ki se vrti in oblikuje spirale ter vnaša v v as občutek blagostanja, radosti, izpolnitve. Vdihnite oranžno svetlobo, opazujte, kako se razširi čaz celotno sakralno področje. Ohranite ta občutek toplote in se pričnite zavedati celotnega vašega telesa, prostora v katerem ste in sedala na katerem sedite in poiščite izdih, ob katerem boste nežno odprli oči.

Meditacija je primerna za vse Ekvilibrium stekleničke, ki vsebujejo oranžno barvo, kadar uporabljate oranžne pomandre ali čutite potrebo po več notranje radosti v življenju.

http://www.facebook.com/Manca.AuraSoma