20. 05. 14

Moderna boginja

https://www.facebook.com/ModernaBoginja

Ženske smo izgubile stik s svojo notranjo esenco in zato ne najdemo notranjega miru, zadovoljstva ter izpopolnjenosti. Izgubile smo stik s svojo avtentično energijo, svojo jin esenco, svojo ženstvenost in modrost.

Na drugi strani se je danes ponovno pričel pojavljati termin boginja, ki opisuje žensko z njenim božanskim poreklom ter kvalitetami. Tradicionalno boginje opisujemo z mnogimi značilnostmi, ki so v današnjem času težko dosegljive. Zato je čas, da redefiniramo pojem boginja.  Tradicionalne boginje ni več, rodila se je MODERNA BOGINJA. In kakšna je moderna novodobna boginja? Moderna Boginja je smrtnica, zato seveda dela napake. In vendar temu navkljub večino časa predstavlja značilnosti ter način delovanja in razmišljanja, ki je značilen za novodobno boginjo.

Moderna Boginja je Avtentična Ženska, ki je Doma v svojem notranjem centru in živi v harmoniji s svojo žensko energijo. Na srečo obstaja znanje in sistem energetskih vaj, ki to notranje ravnovesje povrne in nam omogoči, da postanemo ženstvene, avtentične ter magnetično privlačne za obilje v vseh oblikah. Rodi se Avtentična Ženska in Moderna Boginja se lahko zbudi.

Spletna skupnost Moderna boginja je namenjena pogumnim ženskam, ki so pripravljene pogledati v svojo notranjost, zato je poudarek na konkretni vsebini in ne na lahkotnosti, na globoki transformaciji in ne na površinskem praskanju, na soočanju s svojo senco in hkratnem praznovanju lastne veličine.

Moderna boginja je:

Kreatorka - Boginja je nenehno noseča z možnostmi, ki rojevajo ideje in uresničujejo sanje. Ustvarja si svoje idelano življenje po svoji lastni definiciji ter težnji biti srečna. Ve, kaj želi, postavlja si cilje, ki jo izpopolnjujejo ter si nenehno prizadeva slediti svoji veliki življenjski viziji.

Neodvisna - Boginja ne išče odobritve drugih, temveč sledi in zaupa svoji lastni intuiciji. Ne zapravlja časa s pretvarjanjem in delanjem vtisa, ker ve, da način, kako živi ter rezultati njenega dela povejo več kot tisoč besed. Ne opravičuje se za svoja dejanja, se ne zagovarja in se ne počuti ogroženo zaradi mnenj drugih o njej. Kaj si drugi mislijo o njej, je njihov problem. Ne njen.

Ženstveno strastna - Boginja žarči magnetično žensko energijo, ki je tako gosta, da je že skoraj otipljiva, je avtentičen izraz same sebe, zna uživati v trenutku ter je polna entuzijazma, ki je nalezljiv in navdihujoč. Je tista ženska v sobi, ki privlači poglede, ker ima "tisto nekaj", česar ne moreš prijeti, lahko pa začutiš.

Vedno raste in se razvija - Sprememba je njeno drugo ime. Nenehno se uči in razvija, išče načine, kako postati boljša na vseh področjih, ker jo to zadovoljuje in v tem uživa. Verjame, da je vsak aspekt mogoče nagraditi, ker le tako lahko postane najboljši izraz same sebe.

Avtentična, z integriteto - Boginja ne nosi maske, da bi ugajala drugim, saj se zaveda, da je tisto, kar čuti v sebi, ravno to, kar svet potrebuje. Njen zasebni izraz je enak javnemu in pri tem ničesar ne skriva. Niti svoje ranljivosti, saj jo prav ta dela močno. Svoja čustva se je naučila izražati na jasen, zdrav in konstruktiven način. Pozna svojo resnico ter z veseljem deli svojo modrost, ko je naprošena za pomoč. Svojih idej ne vsiljuje drugim in za svoje mnenje prevzema polno odgovornost.

Uau, kakšne lastnosti! Da, moderne boginje so precej kul. Pravzaprav je moderna boginja vedno umirjena ter osrediščena v svojem centru, hkrati pa polna življenja in energije. Kako se po branju teh značilnosti počutiš ti? Že utelešaš katero od teh lastnosti ali te čaka še veliko dela?

Z veseljem sprejmem to čast, da te popeljem na pot prebujanja tvoje Boginj-skosti in, da tudi ti postaneš sijoča, žareča vesela moderna Boginja. Povabim te na božansko kavo ali čaj, na kreativni pogovor, da začutiš, kako čudovito je, ko aktiviraš svoje potenciale, da postanejo tvoje avtentične utelešne kvalitete.

Z ljubeznijo in sočutjem,

Manca Razboršek

Manca Razboršek je diplomantka MBA, univ. dipl. sociologinja, duhovna mentorica za ženske, učiteljica Umetnosti ženske prisotnosti. Umetnost ženske prisotnosti je licenčni program Rachael Jayne Groover, avtorice knjige Powerful and feminine (Ženstvene in močne). Rachael se že več kot 10 let ukvarja z ženskami in je svetovno priznana učiteljica, ki uči ženske stopiti v svojo energijo. Manca Razboršek je nosilka licence za Slovenijo.