26. 8. 16

Skrivalnice z Ljubeznijo



Neverjetno je, koliko energije ljudje vložijo v iskanje ljubezni in odobritve s strani ljudi, ki jim tega ne morejo ponuditi. Bolj kot iščejo navzven, bolj prihajajo v stik s tistimi, ki jih odrivajo, zanemarjajo, zlorabljajo in sploh predstavljajo ravno nasprotni pol ljubezni. In potem se tisti, ki iščejo, še toliko bolj trudijo, da bi dobili ljubezen. Po njej hrepenijo tako močno, da so pripravljeni žrtvovati sebe… četudi samo za obljubo ljubezni v prihodnosti. Upanje, da se bo našel nekdo, ki jih bo ljubil. Kdorkoli. A tako težko je izpustiti tiste, ki ne ljubijo. Tako težko je opustiti misel, da ljubezen morda ne bo prišla od staršev, bratov, sester, partnerja, otrok. Tisti, ki so najbližje bi pač morali znati ljubiti. 

Toda ni vedno tako. Nekateri ljudje preprosto ne znajo dati ali izkazati ljubezni, ker je sami niso nikoli prejeli. Nikoli jim ni bila izkazana ljubezen. Zato ne iščite tam, kjer ni. Najprej začnite pri sebi. Kako vi dajete in izkazujete ljubezen… sebi? In kako jo potem prelivate na druge? Zakaj najprej sebi? Ker boste tako točno vedeli, kaj iščete. Če ne poznate ljubezni, če je ne čutite v sebi…. Kako jo boste prepoznali, ko bo nekdo drug svojo ljubezen delil z vami?

Kako je čutiti ljubezen? Kako jo vi čutite? Kako jo nato izražate? In ljubezen izražate takrat, ko teče od vas, brez pričakovanja, da bi prišla nazaj. Ko dajete iz svoje polnosti. Kdaj ste polni? Kako se napolnite? Od kje pride vaša ljubezen? Kako globoko vase morate, da bi jo našli?

Ljubezni vam nihče ne more dati in nihče vam je ne more vzeti. Ko pride oseba v vaše življenje, se odprete in vaša lastna ljubezen vas napolni. Vi pa ste mislili, da vam je ta oseba prinesla ljubezen. In ko oseba odide, se zaprete svoji lastni ljubezni. Vi pa mislite, da vam je ta oseba odnesla ljubezen. Ko boste razumeli, da je vsa ljubezen, ki jo premorete dati in prejeti že v vas, bodo v vaše življenje stopili ljudje, ki vam bodo pokazali, koliko ljubezni je v vas. In, ko bodo odprli svoje srce, se bosta ti dve energiji ljubezni združili in nastalo bo polje, ki je močnejše kot katerakoli druga energija. Iz nje se bosta oba napajala in črpala. In v to polje bosta oba vlagala. Energija ljubezni se mora pretakati. Mora teči. To je njena kvaliteta. In kdo ste vi, da si drznete tej energiji zapreti vaša notranja vrata?