21. 2. 16

Anger Management za jezne, ki mislijo, da niso jezni


Jeza služi določenemu namenu. Pove vam, da je čas za akcijo, ki je lahko, da spregovorite svojo resnico ali zahtevate, kar vam pripada. Je čustvo, ki nastane kot obrambna reakcija, kadar je ogroženo tisto, kar nam je pomembno.

In vendar se večina ljudi jezi izogiba. Ne želijo ji prisluhniti, ker ne poznajo njenega sporočila. In jo potlačijo, obrnejo navznoter, kjer se kuha in vre… dokler ne izbruhne in povzroči natanko tisto, česar ste se ustrašili, ko je niste želeli izraziti.

In namesto, da bi se z osebo, ki je v vas povzročila čustvo jeze, pogovorili in razrešili jezo, jo stresete na tiste, ki se ne morejo braniti: otroci, domače živali, predmeti, nič hudega sluteči sodelavci, prijatelji…

Ker je jeza čustvo prve čakre, je tesno povezana tudi z življenjsko energijo, ki ji pravimo strast. In velikokrat je tudi ta zatrta. Ker sta to izredno močni energiji, se ju bojimo spustiti in zato ta del zapremo. Zaklenemo. In kar je najhujše – obe energiji se zamešata. In tako se jeza velikokrat izrazi skozi seksualno strast, ki pa seveda ni vibracijsko čista in se zato pojavi kot deformirana, deviantna, v obliki odvisnosti, nezadovoljstva z vsemi in vsem, kot frustracija, ki jo ljudje razmetavajo naokoli sebe.

In s tem se oblikuje še več frustracije, še več (samo)destruktivnosti, hrana postane učinkovit pomirjevalec, različne druge substance prav tako.

Alkimija notranjega ognja in ljubezni, ki se lahko izrazi v zdravi spolnosti in varnem ljubečem okolju intimnega odnosa lahko poskrbi, da se te energije transformirajo, vendar je za tovrsten proces potrebno nekaj predpriprave.

Prvi korak je, da ste iskreni sami s seboj in se znate vprašati nekaj osnovnih vprašanj ter si nanje tudi iskreno odgovorite:
  • Ali je to zaradi česar se pojavi jeza življenjskega pomena? Kako pomembno je to zame v mojem življenju?
  • Kdaj dovolim, da drugi prestopajo moje osebne meje in kdaj jaz prestopam osebne meje drugih?
  • S kom se moram v resnici pogovoriti in o čem?
  • Ali se v intimnem razmerju dovolj pogovarjam? Sem s svojim partnerjem zadovolj(e)na?
  • Kakšna je moja spolnost – me prazni ali polni?
  • Kje čutim strast v življenju? Kje je ne čutim?
  • Na koga običajno stresam svojo jezo in sproščam notranji pritisk?
Ko prepoznate, kaj vam je v življenju resnično pomembno, to veliko lažje tudi izrazite in poveste osebam s katerimi vstopate v odnose. Lažje izrazite svoje potrebe in prosite tisto, kar potrebujete ali želite. To je tudi korak na pot ljubezni do sebe.

Ljubezen do sebe se prične, ko razrešite notranje napetosti in sprostite ovire, ki so se nagrmadile v energetskem polju. Tudi v barvnem sistemu Aura-Soma se prva čakra povezuje s preživetvenimi vzorci in najintenzivnejšimi energijami na čustvenem, mentalnem in duhovnem nivoju. Kadar je korenska čakra neuravnovešena nastanjeo težave z jezo, surovostjo, samodestrukcijo, pretiranim materializem, pomanjkanjem življenjske energije ter strahom pred popolnim fizičnim propadom.

Korenska čakra, ki je v ravnovesju vam da občutek blagostanja, varnosti, prizemljenosti, ste stabilni, vitalni, imate občutek obilja in čutite strast do življenja. Ko se energija korenske čakre združi z močjo ljubezni, prepuščanjem, toplino, odločnostjo, prebujanjem in odpiranjem ljubezni, se zgodi notranja alkimija pod pokroviteljstvom boginje Artemide. 

http://trgovinazaduso.si/164,steklenicka-80-artemis.html
Artemida je bila grška boginja lova, divjine in zaščitnica plodnosti ter rojstva. Kot deviška boginja je postala zaščitnica deklic od rojstva do poroke. Tako kot rdeča barva v steklenički, je bila Artemida polna energije, odločnosti , drznosti in postavljanja mej, na drugi strani pa nežna, zaščitniška in polna sočutja (roza barva) do najbolj ranljivih bitij: živali in otrok. Prebujanje moči ljubezni je osnovna tema stekleničke št. 80; sočutje do sebe in zavedanje, da vso ljubezen tega sveta nosimo v sebi nas prebudi in osvobodi notranjih napetosti.

Če ste oseba, ki ima veliko zatrtih čustev in ste potisnila nekam v nezavedno tudi ljubezen, imate najverjetneje težave s preživetjem torej financami. Takrat izgubite zaupanje življenju, ljudem, še najmanj pa zaupate sami sebi. Mislite, da ni dovolj ljubezni, in to vas izredno jezi. 

Če ste takšna oseba, potrebujete uravnovesiti korensko čakro. Z veliko dozo ljubezni. Če se je ta jeza že dolgo nabirala in jo stresate naokoli pa se ne znate ustaviti, je čas, da v svoje življenje povabite Artemidino pomoč. 

Zanimivo je, da je steklenička št. 80, ki predstavlja Artemidine energije del tantričnega seta v sistemu Aura-Some in je zato energija, ki preobraža spolno energijo v energijo čiste ljubezni. Ena steklenička v mojem setu je v zgornjem delu postala bolj motno rdeče, temnejše barve, kar pomeni, da je na zavednem nivoju pogled na energije zamegljen, da so mentalni in čustveni vzorci resnično potrebni temeljitega dviga vibracije. Vedno je zanimivo, kos tekleničke spreminjajo barve. Energije v steklenički vas podprejo, da ta dvig naredite na nežen, ljubeč a hkrati učinkovit način.

Da je jeza včasih lahko dobro skrita je fantastično prikazano v filmu Anger management v katerem Jack Nicholson igra terapevta za upravljanje z jezo. Toplo priporočam ogled, če filma še niste videli. No steklenička št. 80, je vaša osebna anger management terapevtka - ampak veliko bolj nežna ;)