24. 04. 16

Dobrodošlica retrogradnemu Merkurju


V prihajajočem tednu se še peti planet postavi v retrogradno gibanje. In zagotovo bodo internet zajela obvestila o prepovedi podpisovanja dokumentov, potrebni potrpežljivosti ob sesuvanju elektronskih naprav in podobno. Toda obdobje retrogradnega Merkurja ni namenjeno temu, da nam greni življenje, ampak je to čas, ki nam olajša naše notranje delo. Ker energije podpirajo obračanje vase, je lažje slišati notranji glas, ki ga drugače zunanji svet preglasi. Zato naj bo to obdobje čas kontemplacije in razmisleka. 

Polna luna v škorpijonu, ki je za nami, nas je vprašala, kaj smo dobrega naredili v zadnjih mesecih. S čim smo zadovoljni in kje bi želeli stvari izboljšati. Kje še ne živimo svojih najglobljih želja in sanj. Naj bo obdobje retrogradnega Merkurja čas za prejemanje navdihov, čas za razmislek o tem, kakšni bodo vaši načrti v prihodnje. V angelskih navdihih preteklih dveh tednov so angeli opozarjali na to, da je potrebno načrte ponovno pregledati in to lahko storimo samo v umirjenem stanju. Najbolje je, če to naredimo čimbolj objektivno, kajti bolj kot smo čustveno vpleteni, težje bomo sprejeli res kvalitetne spremembe. Še bolje je, če si najdemo pomoč - zunanjega strokovnjaka ali mentorja, ki nas opozori na tisto, česar sami ne vidimo. 


Iz slike je razvidno, da nas najprej čaka jin faza retrogradnega Merkurja, ki nam omogoča, da pridemo do navdihov. V tej fazi nam je dovoljeno sanjarjenje, odpiranje domišljiji in prepuščanje vizualizaciji. Tu si dovolimo, da ideje pridejo k nam, brez da bi jih omejevali, ocenjevali ali kako drugače okrnili. Tukaj smo lahko kreativni in iščemo ustvarjalne rešitve. Lahko rišemo, pišemo, pojemo ali kakorkoli drugače izražamo sebe in svoje ideje.

Potem pride na vrsto pregled teh idej in začnemo jih spreminjati v cilje, načrte in strategije. Postavljanje načrtov in strategij je jang energija, ki ima svoja pravila. Pri načrtovanju je tako potrebno pregledati domneve na katerih temeljijo naši načrti, opredeliti časovni okvir in biti pozorni na podrobnosti. Izrek "nič nas ne sme presenetiti" pride tukaj prav. Dobro se je tudi vprašati: "kaj je najhujše, kar se lahko zgodi?" in si na to vprašanje tudi odgovoriti ne glede na to, kako za lase privlečen zgleda odgovor. Na ta način naslovimo tudi strahove povezane z našo strategijo.

Naj bo torej tokratno obdobje retrogradnega Merkurja od 28. aprila do 21. maja namenjeno temeljitemu in potrpežljivemu pripravljanju na aktivnosti, ki bodo sledile kasneje. Če vam potrpežljivost dela težave, obstaja rešitev: Bachova esenca Imaptiens oz. nedotika ;)V tem času lahko postavljate energetske temelje, delate manifestacijo navznoter, poskrbite, da bo zakon privlačnosti prepoznal vašo vibracijo. Zato to obdobje ni strašljivo, ampak dobrodošlo.

Med pisanjem tega članka sem naletela na spodnji video, ki tako lepo poda smernice za spremembo v življenju, da ga prav moram dodati. Poleg tega smo v obdobju bika, ki mu vlada Venera - to pomeni telesnost, lepoto in užitek ;))) - drage dame, če ne razmete angleško zlahka samo pogledate video, najboljše kar na full screen ;)