17. 08. 16

Polna luna in upor srca proti razumu preteklosti
Tokratna polna luna 18.8.2016 se poigrava z energijami starih, odsluženih sistemov. Kdo si, ko postaneš to, za kar si se rodil-a in ne več, kdor bi drugi želeli, da si? Kje te stare družbene norme ne podpirajo več in se moraš osamosvojiti ter slediti svoji notranji strasti? Kateri privzgojeni vzorci, ki so ti jih predale prejšnje generacije, te vlečejo nazaj in ti omejujejo svobodo, ki ti jo ponuja prihodnost?

Čas je za reformacijo na individualni ravni. Poti nazaj ni več. Ne moreš se vrniti v preteklost, lahko se le zahvališ za vse lekcije, narediš globok vdih in izdih ter se pogumno soočiš s prihodnostjo. V kakšni družbi želiš živeti? Kako lahko kot posamezen člen te družbe deluješ in soustvarjaš skupno prihodnost? Vse se začne s teboj. Koliko srčnosti premoreš in kam jo usmerjaš?

Tokratna luna je malce »zmedena«. Niti astrologi si niso enotni ali je delni lunin mrk ali ne. Nekako se spogleduje z mrkom in hkrati izziva sonce, ki je še vedno v znamenju leva. Se bo kralju živali dalo skočiti ali bo svojo energijo uporabil na bolj konstruktiven način? 

Ko sem se poigravala z datumom te polne lune, se je pokazala še ena zanimiva perspektiva. 18 – 8 – 9 (2+0+1+6) so številke, ki sovpadajo z Ekvilibrium stekleničkami iz sistema Aura-Soma. 18 je Egipčanska steklenička, ki jo imenujemo tudi Preobrat, prinaša znanje, ki omogoči razumevanje namena in poslanstva. Spodbuja, da najdemo pravo znanje (rumena) za pravo vrsto zdravljenja (vijolična). Njeno drugo ime Preobrat pomeni, da je duhovnost pod nivojem razuma in s tem je porušeno naravno ravnovesje.

8 je steklenička imenovana Anubis. Egipčanski bog, ki pred vstopom v podzemlje tehta človeška srca. Lahkotnost srca se meri s peresi. Steklenička je povezana tudi s tarot karto Pravice oz. uravnave (št. 8), ki je tudi arhetipska energija današnjega dne. Anubis predstavlja energije, ki v svoji nizki vibraciji prinašajo sodbe. Le-te nastanejo v zavestnem umu (rumena) in porušijo notranji mir (modra). Sodbe, predsodki in različne vrste diskriminacije prinašajo težo v srčni center. Zmožnost dobre presoje izhaja iz notranjega centra miru in ostrega intelekta, kar ti omogoči dovolj prostora za prave odločitve.

9 je srce znotraj srca oz. Kristalna votlina. Predstavlja transcendentalno srce. Začetek notranje poti s pomočjo meditacije in proces individuacije. Turkizna barva predstavlja višje srčno središče, t.i. Ananda Khanda center, kamor se iz dušne zvezde spusti energija brezpogojne ljubezni. Zelena predstavlja srčno čakro, kjer leži energija zelenega smaragda. Kristalna votlina srca vsebuje vzorce, ki držijo strukturo identitete v telesu. Na svet se odzivaš na določen način zaradi kristaliziranih vzorcev, katerih zapisi so v tej kristalni votlini. Proces individuacije, odkrivanja tega kdo v resnici si, te zato najprej popelje navznoter, v srčno središče, kjer se sproži čiščenje vzorcev in pogojevanj, prejetih od drugih.

Igre moči, ki so jih elite izvajale od starega Egipta dalje, se bližajo koncu. Forme osnovane na intelektualni premoči in skrivanju pravega znanja razpadejo, ko ljudje polno opolnomočijo sebe. Vodnarjeva kvaliteta je videti preko mask, poznati resnico in stremeti k pravičnosti. Tehtnica moči, ki se je prevesila na stran vladajočih elit v času Egipta, se sedaj uravnoveša. Pred Anubisom ni laži. Ko srce postavi na eno stran tehtnice, na drugo pa pero… tehtnica pokaže lahkotnost ali težo srca. Če je srce obremenjeno, potem sledijo posledice. Levjesrčnost je zato vrlina, ki pripomore k boljšemu ravnovesju. 

Ravnovesje med umom in srcem, med notranjo strastjo in zunanjim premislekom, med vizijo novega in tradicionalnimi nazori, opustitvijo starega poznanega ter sprejemanjem novega nepoznanega … vse to je sedaj na tehtnici. Kaj je tvoja notranja resnica? Kam te vleče in kje čutiš vznemirjenje, ker se odpirajo nove poti? Sledi sebi. Naj bodo tvoje odločitve samo tvoje. Na tebi je, kakšno prihodnost si kreiraš in kako pogumno vstopaš vanjo.
Če te katera od stekleničk posebej nagovarja, jo lahko naročiš v Trgovini za dušo.