22. 6. 08

Prebujanje čaker - Grlena čakra


Ključne besede: komunikacija, govor, kreativnost, zaupanje, mir, vera, tišina, eter, zvok, mantre, čiščenje, integriteta, avtoriteta, duhovnost, ušesa, resnica, višji jaz.

Nepretočna grlena čakra: zatiranje čustev, aroganca, opravljanje, težave z grlom, pomanjkanje notranjega miru.

Pretočna grlena čakra: umirjen um, resnicoljubnost, volja, zadovoljstvo, jasna komunikacija, integriteta, notranji mir.

Grlena čakra je povezana s komunikacijo. Skozi govor izražamo sebe: kdo smo, kaj razmišljamo, čutimo, doživljamo. Zvok je vibracija in kar izgovarjamo, postane del fizičnega in se staplja z vsem, kar doseže. Zato je izrednega pomena, da zavestno komuniciramo. V srcu odkrijemo svoje pravo bistvo in lahko se pomaknemo navzgor skozi vibracijo. Naslednja stopnja je izražanje svoje resnice skozi govor. Besede, ki jih govorimo so naše lastne ozvočene misli in kadar te misli niso v skaldu z našo lastno resnico, se zataknjeo v grlu.

 Podstavek za informiranje vode


Zdravstvene težave povezane z grleno čakro segajo od vnetij grla, hripavosti, pogostih angin do težav delovanja ščitnice, problemov z zobmi in ustno votlino. V vseh primerih je vzrok skrit v tem kako dojemamo in izražamo sebe. Ker gre za izražanje naših misli na eni in sebe na drugi strani, je grlena čakra povezava med mentalnim telesom (Ego) in našim srcem (višji jaz) na drugi strani. Tako se težave pojavijo, ko srce im um nista usklajena; ko srce želi eno, pamet pravi nekaj drugega.

http://www.lekarnazaduso.si/za-cakre/7-caker

4. Srčna čakra
3. Sončni pletež
2. Sakralna čakra
1. Korenska čakra