5. 5. 09

Kaj dajemo vase?


Glede na to, da večina ljudi ne živi zavestno, gre veliko stvari mimo njih. V avtomobilu poslušajo radio pa ne slišijo kaj igra, gledajo televizijo pa ne vidijo kaj se vrti (samo pomislite na reklame), v službi večino dela opravljajo avtomatsko, prehranjevanje prav tako poteka samodejno (kaj ste jedli predvčerajšnjim za kosilo?). Naši možgani beležijo vse, spomnimo pa se le tistega, kar je vzbudilo pozornost. Tako lahko rečemo, da le malo stvari počnemo zavestno. Še posebej, ko pride do odnosov – reagiramo iz navade, glede na to, pod vplivom katerih določenih čustev se nahajamo, seveda ob tem, da se jih največkrat niti ne zavedamo. Kljub temu pa vse informacije, energije čustev, misli in občutkov ostanejo v naši auri. In na to se nanaša naslovno vprašanje.

Pa pričnimo na fizičnem nivoju. Hrana. Kakšno hrano jeste? Ko jeste ali se zavedate kaj dajete vase? Zadnje čase se veliko govori o prehrambenih dodatkih, konzervansih, ostankih pesticidov v hrane, da ne omenjam gensko spremenjenih organizmov. Nekje sem zasledila podatek, da povprečen zahodnjak v enem letu skonzumira 6 kg konzervansov in prehrambenih dodatkov. In kdor pazi na hrano, kupuje bio izdelke in tega ne more početi drugače, kot da »komplicira« velja za čudnega. Pomislite kam smo prišli, da si čuden, če želiš jesti naravno hrano!? Ja, telesa že dolgo ne poslušamo več. Prejšnji teden, ko sem bila v Londonu sem imela post s sadnimi in zelenjavnimi sokovi. Nobene trdne hrane. Počutim se kot rožica in sedaj, ko prehajam nazaj na trdno hrano opažam, da je težko priti do naravne hrane. In predvsem drago. Kozmetika je še en primer, na katerega malokdo pomisli. Pojdite v kopalnico, preberite sestavine, ki so v vašem milu za tuširanje. Ja, vse to dajete nase in vase. Ker tudi skozi kožo snovi prehajajo v telo, mar ne?

Tisto, kar obremenjuje naše čustveno in mentalno telo (torej psiho) v zadnjih letih največkrat poimenujejo stres. Današnji stres je predvsem psihosocialen, največkrat povezan z delom. O tem lahko preberete vsaj en članek v vsaki reviji, zato se v podrobnosti ne bom spuščala. Dejstvo je, da si ne privoščimo počitka, ki bi nam omogočil regeneracijo. Zato se stvari kopičijo in doživljamo tesnobo, napetost, nemir, razdražljivost, občutek izčrpanosti in brezvoljnosti... Vse to vpliva na odnose, ki jih imamo z ljudmi okoli sebe in ponavadi ta občutja potencirajo. V našem čustveno-mentalnem območju se znajdejo tudi vse informacije, ki jih vidimo, slišimo iz okolja (radio, televizija, časopisi) in se povežejo z našimi vzorci. Če na televiziji gledamo prizore nasilja, smo se naučili, da izklopimo sočutje in empatijo, a informacija nasilja vseeno vstopi v naše energetsko telo. Rezultat formule nasilje minus sočutje ima lahko v skrajnosti hude posledice - vsi smo seznanjeni s pomori v šolah, ko se je nekomu »utrgalo«. Na manj ekstremnem nivoju je morda to, da kaplja čez rob sproži kričanje, psihično nasilje ali celo fizično agresijo. Kar gre noter, mora tudi ven.

Ko vse zgoraj omenjene vplive in izkušnje prevedemo v energijo, dobimo odtis energije, ki nas obdaja. Lastno energetsko telo občutimo skozi občutke in tisto, kar se nam dogaja v življenju. Na tem nivoju deluje zakon privlačnosti. To so naše vibracije in frekvence, ki jih oddajamo v univerzum. In na tem nivoju univerzum komunicira z nami. V trenutnem obdobju, ko se zvišuje vibracija celotne Zemlje, se zaradi povečanega dotoka Svetlobe spreminja naše energetsko polje. To pa pomeni, da se stvari podirajo, čistijo, spreminjajo in če se naše delovanje temu ne prilagaja, se zdi kot da gre vse narobe. Prva pomoč je, da se pričnete zavedati svojega življenja, sebe in vsega, kar se vam dogaja. S tem pričnete aktivno opazovati in sodelovati v procesih, ki se odvijajo. Samoanaliza je intenzivna in učinkovita metoda: zakaj tako reagiram, zakaj me nekaj moti, kaj lahko izboljšam, kako lahko nekaj spremenim? S tem boste začeli tudi uravnavati tisto, kar pride v vas, predvsem pa boste pričeli zavestno živeti svoje življenje. To pomeni, da boste prevzeli vajeti v svoje roke in s tem sprejeli tudi odgovornost ter postali kreatorji svojega življenja. To kar v resnici ste.


Ni komentarjev:

Objavite komentar