24. 10. 09

Strast

Energija strasti. Ko se počutim kot da sem super športni avtomobil!

Vsak med nami je verjetno že doživel tisto močno energijo, ki ga je ponesla v višave. Vse je teklo kot namazano in več energije kot je bilo vložene, več energije se je ustvarjalo. Ta energija v sebi združuje veselje, zanos, optimizem in nas dela srečne. Imenujemo jo strast. Pojavi se lahko na različnih koncih in na različne načine, prepoznamo pa jo v trenutku. Težave nastopijo, ko toku te energije preprečimo, da bi tekel.

Naučili so nas, da ne moremo dobiti vedno tistega, kar želimo, da se ne moremo obnašati tako kot nas ravno tisti trenutek prime, da se je potrebno ozirati tudi na druge... in tako največkrat ni bilo dovoljeno, da bi sledili svojim lastnim impulzom. Naučili smo se, da je potrebno potrebe in interese drugih dajati pred naše lastne in košček za koščkom smo se naučili zatirati svojo lastno energijo, s tem pa tudi strast.

Pri svojem delu s strankami jim velikokrat postavim vprašanje: če denar ne bi bil problem, kaj bi počeli najraje na svetu? S čim bi se ukvarjali, kaj bi vas motiviralo? Kje bi našli in kam usmerili svojo strast? In na žalost vse prevečkrat dobim odgovor: ne vem. Ljudje so nesrečni, nezadovoljni, istočasno pa sploh ne vedo, kaj jih veseli. In če že vedo, znajo našteti cel kup razlogov, zakaj ni mogoče početi tega, kar jih zanima in veseli.

Ko najdemo svojo strast, je ponavadi to tako močan občutek, ki ga nismo vajeni, da se najprej ustrašimo. Kot da bi naredili izpit za avto na fičotu potem pa naslednji dan sedli v ferrarija. Čeprav sta oba avtomobila z volanom, gasom, bremzo in prestavami je to prehud preskok. In tako se rajši odpovemo ferrariju in sedemo za volan kakšnega manjšega avtomobila. Potem pa jamramo, kako je počasen!

Ker se Zemljina vibracija dviga, so nam na voljo čedalje močnejše energije. Če še naprej uporabljam prispodobo avtomobilov: na voljo je čedalje več ferrarijev. Počasne avtomobile, ki so nam sicer do sedaj dobro služili, bo potrebno zamenjati z boljšimi. To pa ne pomeni, da bomo takoj stopili na plin do konca. Razumljivo je, da se privajamo in najprej zapeljemo na kakšno krajšo razdaljo, testiramo in počasi odkrivamo nove možnosti, ki nam jih hitrejši avtomobili ponujajo.

V zadnjih nekaj mesecih se tako privajam na nov hitrejši avtomobil: vstopila sem v novo energijo, ki mi omogoča visoke hitrosti. Privajam se, vendar je najlepše to, da odkrivam nove možnosti in odpirajo se mi nova doživetja, pri tem pa neznansko uživam. Če se mi je pol leta nazaj dozdevalo, da ni dovolj časa za vse, mi nove energije omogočajo, da naredim več stvari, ker energije pričenjajo delati zame. Občutki zanosa, sreče, radosti in predanosti me nosijo na svojih krilih in bolj kot jih negujem, hitrejše in višje postajajo vibracije.

Vse se zgodi, ko naredim prvi korak. Strast, ki nastane na energetski ravni, se izjemno hitro materializira na fizični. Vse to je čudovito, vendar moram istočasno paziti na „prtljago“, ki jo nosim s seboj. Dokler ne sprostim prostora, dokler se ne odrečem nečemu staremu, ne more priti novo. Dokler nosim v sebi stare, nerazrešene vzorce, misli, čustva in občutke, me novi občutki, nove energije in nova čustva ne morejo preplaviti. Vsak dan čistim, vsak dan znova odkrivam in ozaveščam kaj me še zadržuje nazaj in vsakič, ko odložim nekaj starega in težkega, pride novo in lažje. In tako pišem nov scenarij za moje življenje.

Kadar angele in svoje vodstvo sprašujem o tem, kaj me čaka, dobim enak odgovor: to kar si boš ti zamislila. Danes ustvarjaš jutrišnji dan in jutri boš postavila energije za pojutrišnji dan. In, če tega scenarija ne pišem z energijo strasti, potem je malo verjetno, da se bo le-ta pojavila v moji prihodnosti. S kakšno energijo pa vi pišete scenarij za svoje življenje? Kam ste skrili strast in vse lepe občutke? Zakaj se še vedno raje kopate v jamranju, nerganju in drugih težkih vibracijah? Stran s starim, čas je za novo! In ne skrbite, Vesolje bo poskrbelo za vse ostale prilagoditve.