7. 09. 10

Energije septembra

Vzdrževati ravnovesje na energetskem vožnji z vlakcem smrti, ki smo jo doživljali v zadnjih mesecih ni bil enostaven proces. Veliko ljudi se je ponovno znašlo pred starimi vzorci, za katere so mislili, da so jih že predelali, medtem ko so se morali drugi ubadati z fizičnimi težavami, za katere se je zdelo, da so se pojavile kar iz zraka. Odnosi so bili pod drobnogledom; nekateri so se nepričakovano zaključili, drugi spremenili. Če ste doživljali kaj od zgoraj opisanega ali kaj podobnega, je čas za praznovanje, saj veste, da ste v toku transformacijskih sprememb, ki nas preplavljajo.

Kaj je torej s septembrom? Prevladujoč vpliv tega meseca prihaja iz ozvezdja Device. Ezoterično gledano predstavlja Devica zlitje osebnosti in duše ter prinaša obdobje notranje inkubacije, ki se bo sčasoma manifestirala kot rojstvo večje prisotnosti duše v materianem svetu. Pod vplivom teh energij se tako bolj zavedamo področij, kjer se še upiramo vplivom naše duše in prav ta področja zato potrebujejo več naše pozornosti. Energije Device so povezane s principom služenja v vseh svojih oblikah, medtem ko je narava duše služenje skozi ljubezen. Ta mesec zato lahko naletimo na energije, ki nas dražijo, da najdemo način, kako biti na voljo v tem svetu in na zelo praktičen način.

Na začetku septembra smo se ponovno znašli v obdobju retrogradnega Merkurja, ki vznemirja naš zunanji svet komunikacij in bo trajal vse do 12. septembra, ko se ta planet ponovno vrne v direktno gibanje. Od 20. avgusta dalje je bilo ravno na področju komunikacije še posebej polno izzivov. To nam ponuja priložnost za okrepljeno notranjo komunikacijo, kar je pravzaprav nekakšen bonus, ko se poglobimo vase in izkoristimo energije, ki nam jih ta mesec prinaša Devica.

Celoten članek v angleščini si lahko preberete TUKAJ.