23. 3. 15

Ste iz sebe ali pri sebi?


Verjamem, se se boste strinjali, da je na energetskem nivoju že nekaj časa precej intenzivno dogajanje. In vedno je nekaj: položaj planetov, enakonočje, polna luna, prazna luna, retrogradno gibanje nečesa, odpiranje svetlobnih portalov... Smo v tisti novi dobi, ki so jo napovedovali, v spremenjenem svetu, kjer so energije veliko bolj intenzivne. In ne, ne bo se sprostilo. Še nekaj časa ne. Če imate občutek, da ste kot v ekonom loncu pod pritiskom... naj vas potolažim, da niste edini.

Energetski koktajl nas sili, da imamo precej dela sami s seboj, da se ne počutimo najbolj udobno na eni strani, na drugi strani pa nam omogoča, da opustimo stare vzorce, ki pritiskajo na našo osebnost. Najtežje je, da ti stari vzorci prihajajo prav z dna posode, iz globokih nezavednih delov, ki nas silijo v neudobje in odpor brez, da bi sploh vedeli, čemu se upiramo. Kot bi se preteklost in prihodnost združili v ples, ki ga ne razumemo prav dobro, ker ga do sedaj še nismo doživeli. Najpomembnješe v tem času je, da ostanemo prizemljeni v sedanjem trenutku. Stare navezave se morajo sprostiti, novi vzorci se še niso utelesili in edini varen je trenutek ZDAJ. Slišati je preprosto, toda vsi vemo, da nas prav tukaj čaka največji izziv.

Skozi življenje smo se namreč naučili, da se umaknemo iz telesa ('smo iz sebe'), kdar nas situacije pripeljejo v neprijetno stanje strahov, šokov ali so občutki in čustva preveč intenzivni, da bi jih lahko vzdržali v telesu. Ko se ti občutki in čustva ponovno dvignejo, je naš naučen način in spomin v telesu – umik iz telesa. Največkrat v mental in racionaliziranje ali v odklop, ki deluje kot apatija. In prav ta naučen odziv nam onemogoča, da bi se stara čustva sprostila.

Da bi čustva pravilno predelali in sprostili, se moramo z njimi soočiti v polni prisotnosti ter se v telesu dobro počutiti, da jih lahko v celoti čutimo in izkusimo. Tako kot z vsako navado, je tudi pri tem ponavljanje ključnega pomena. Biti v telesu polno prisotni ter čutiti, sprejeti čustva, ki se pojavljajo, si dovoliti, da jih izkusimo. In to čimvečkrat. Kako se trenutno fizično počutite? Kje vas veže, boli, špika, tišči...? In biti s tem ok. Dobro je, da čutite bolečino, ker vam prinaša sporočilo. Katero čustvo je povezano s to bolečino? Kaj sproža to čustvo? Katere misli?

S tovrstno prakso preverjanja, boste čedalje bolj prisotni v telesu. In ugotovili boste, da čustva pridejo in odidejo hitreje. Da je dovolj, da jih opazite in ne potrebujete reagirati iz teh čustev. Da jih lahko le pripoznate ter prepoznate sporočilo, ki vam ga sporočajo.

POMOČ ESENC

Kakor z vsem, je tudi s prekinjanjem starih navad. Potrebujemo nekaj, kar nam pri tem pomaga, nas nežno priklopi na nov način delovanja. Esence so pri tem v veliko pomoč.

Esenca za korensko čakro je namenjena prizemljitvi, stikom s telesom, predvsem z njegovo osnovno strukturo. Pomaga nam, da se povežemo z Zemljo in energetsko prizemljimo v spodnje čakre.

Bachova esenca srobota je odlična za vse, ki živite v oblakih, ko vas miselni vzorci odnašajo stran od situacij, ki se odvijajo pred vašimi očmi.

Karmična esenca Baldrijan odpravlja podzavesten odpor biti tukaj, v lastnem telesu. Če se ne morete premakniti iz življenja v preteklosti ali živite v namišljeni prihodnosti in se ne morete osredotočiti na sedanjost zaradi vseh misli, ki jih um nenehno procesira.




Več Bachovih in drugih esenc lahko naročite na www.trgovinazaduso.si