4. 3. 08

Ko se želje (ne) uresničijo

O manifestiranju sem že pisala, danes pa želim napisati nekaj o željah. Kaj so želje? Kadar nekaj želimo, pošljemo v vesolje namen, potencial za (u)stvarjenje. Človek je namreč kreator življenja, ki ima zmožnost ustvarjanja skozi misli. Misel je namreč najpomembnejša pri ustvarjanju česarkoli. Naše misli ustvarjajo energijo, jo zgoščajo in ji določajo vibracijo. Naše želje, ki jih ustvarjamo skozi naše misli imajo torej absolutno zmožnost uresničenja. Zakaj se potem naše želje ne uresničijo vedno? Prva ovira so ravno naše ustvarjalne misli. Misli so povečini zmedene, nejasne in velikokrat celo preveč konkretne. Druga ovira je, da niti ne vemo kaj in zakaj si nekaj želimo. Največkrat vemo česa ne želimo, nimamo pa nobene rezerve v smislu: delo v tej službi me ne veseli, ga ne maram, ampak ne vem kaj bi lahko drugega počel.

Najprej se torej posvetimo jasnosti misli. Jasnost misli nam omogoča hitrejše razmišljanje, s tem lažje odločanje, s tem pa se moč misli tudi poveča. Tisti, ki lahko vidijo avro, pri ljudeh z zmedenimi mislimi okoli glave ponavadi vidijo meglo. Že to veliko pove. Potrebno je torej razkaditi meglo in razgled bo naenkrat lepši. Glas v naših glavah, ki nenehno brblja je potrebno utišati. Pri umirjanju misli je najučinkovitejša meditacija, ki obenem krepi tudi zmožnost koncentracije. Meditacija je torej osnova za jasnost misli.

Ko so naše misli jasne in smo pridobili zmožnost koncentracije, smo korak bližje temu, da se zavemo, kaj je za nas dobro in kaj potrebujemo. Obstajata namreč dve vrsti želja. Prve so želje, ki izhajajo iz tega kar mislimo, da potrebujemo in druge tiste, ki nam pomagajo, da rastemo in se razvijamo. Če želimo dober avto samo zato, da bi zadovoljili svoj ego, bomo po vsej verjetnosti čez tri mesece že nezadovoljni in bomo želeli drug, še boljši avto. Največkat pa si želje istočasno ustvarjamo in blokiramo: želim nov avto ... ampak saj ga v bistvu ne rabim. Če potrebujemo denar, ki nam bo omogočal, da nas golo preživetje ne bo obremenjevalo in se bomo zato lahko posvetili duhovnemu ali osebnemu razvoju (npr. obiskovanju delavnic ali tečajev, ki nas veselijo) bo ta denar zagotovo prišel.

Konkretnost želja je naša domena, izvedbo pa lahko mirno prepustimo vesolju, angelom, Stvarniku... Da bi nam željo izpolnili bomo verjetno morali tudi skozi določene spremembe. Če želimo več denarja in dobimo odpoved v službi, to verjetno pomeni, da nekje čaka na nas služba, kjer bo plača večja. Če želimo novo hišo, pa nas stanodajalec vrže iz stanovanja, je verjetno nekje načrt, ki vključuje »čudna naključja«, ki nas bodo pripeljala do hiše. Pravzaprav je pri željah pomembno, da poznamo cilj, kako do njega pa je stvar, ki se ji moramo prepustiti. Velikokrat dam zelo poenostavljen primer: želim/rabim 5000 € in ker jih zelo močno želim, bom celo leto igral Loto! In potem se konec leta čudimo, zakaj vesolje ni uslišalo naše želje, ko bi pa pravzaprav morali v nekem trenutku, ko nas je »nekaj pičilo« kupiti hitro srečko.

Ko so misli jasne, se vse manifestira izredno hitro. Z danes na jutri in takrat je potrebno paziti, kaj misliš in kaj želiš, kajti vse zagotovo dobiš!

1 komentar:

  1. Anonimni12.3.08

    Super razlaga.Dobro je tudi prikazana moč misli v filmu the secret in what the bleep we know.



    božansko uspešen dan še naprej

    OdgovoriIzbriši