3. 04. 15

Lunin mrk na potovanju skozi barve

Življenje je nenehno gibanje in kot se luna nenehno spreminja, se tudi znotraj nas nenehno dogajajo spremembe. Tokratni lunin mrk bo za trenutek odvzel našo notranjo svetlobo, toda le zato, da bi zmogli pogledati v globino lastne sence ter uvideli del, ki je skrit, ko ga obseva svetloba. Kajti smo bitja Svetlobe, ki se podamo na pot odkrivanja lastne božanskosti tako, da se oddaljimo od izvora: naša Luč postaja čedalje šibkejša in ujamemo se v sence samo azto, da bi se lahko odpravili nazaj ter odkrili, kako sijoča je v resnici naša Luč. V Aura-Somi je temna magenta tista, ki govori o naših najglobljih in senčnih delih našega bitja. Ko potujemo po teh senčnih predelih je svetloba srca tista, ki nas vodi, saj je srce povezava med našo osebnostjo in božanskim delom v nas. To potovanje po senčnih delih zahteva od nas veliko zaupanja ter vere, naša navidezna ranljivost pa postane naša notranja moč. Brezpogojna ljubezen magenta barve prinaša sprejemanje, predajo in zaupanje. V teh dneh se z luno potopimo v svojo temo, v smrt in vstanemo skupaj s Kristusom v novo bivanje. Smrt je v resnici le prehod na višji novi bivanja.

Sovpadanje luninega mrka s krščanskim praznikom vstajenja, ko so Jezusa po križanju položili v grob in je po treh dneh teme vstal v svetlobo kot Kristus (vstali) je zanimivo. Simbolika tega, kar se je dogajalo v času med obema mrkoma, ko so se stare plasti luščile in odmirale, da bi lahko zraslo novo.
Moč in energija luninega mrka v času polne lune, njena cikličnost, uravnovešanje dajanja in sprejemanja, spuščanja in odprtosti za novo se v tem času intenzivno pojavi v enem samem dnevu. Zato je lahko transformacija intenzivna.

Karta lune v tarotu je arhetip, ki nakazuje čas, ko smo pripravljeni za soočenje s smozavajanjem, težavnimi odločitvami in problematičnimi razmerji. Čas lahko označuje stalno in težavno izbiranje med enako privlačnimi možnostmi. Je hkrati karta karme, kjer karma pomeni »delo, ki ga moramo dokončati«

Aura-Soma in tarot govorita isti jezik, zato je zanimiva povezava z arhetipi iz tarota in ekvilibrium stekleničkami. Arhetip Lune tako predstavlja steklenička 18 – preobrat oz. obračanje plime (angl. turning tide), katere ključno sporočilo je, da se naša zemeljska zavest poveže z našim duhovnim bistvom in nam pomaga, da pridemo v stik z vedenjem, zakaj smo tukaj. Ko se iz zavestnih strahov obrnemo navznoter, pridemo v stik s svojim notranjim svetom. Rumeno barvo namreč povezujemo z razumom, mentalom in sončnim pletežem, vijolično pa z našo glavo in duhovnostjo.

Številka 18 se sešteje v 9 – Srce znotraj srca, kristalna votlina in pvoezava z arhetipom Puščavnika. Steklenička 9 je začetek potovanja, ki se prične, ko sledimo svojemu srcu. In Puščavnik nam pove, da je to mogoče šele, ko dokončamo stvari iz preteklosti. Je arhetip dokončevanja, razmisleka skozi notranji vpogled in kontemplacijo. Simbolika povezana s Puščavnikom je umik v votlino ins teklenička 9 je kristalna votlina znotraj našega srca. Tu so vsi vzorci, ki ohranjajo našo identiteto. Odzivamo se tako kot se in delujemo tako kot delujemo, zaradi naših pogojenih vzorcev nastalih v preteklosti.Ko se iz navzven delujočega razmišljanja obrnemo na notranje potovanje, le-tega najdemo v simboliki stekleničke 96, ki je povezana z notranjim potovanjem Lune v tarotu. To je steklenička nadangela Rafaela, zdravilca, spremljevalca na poti. Kraljevo modra barva nas odpira jasnosti, ki prihaja iz višjega uma. Prinaša jasnost našega duhovnega čutenja in intuicije ter možnost kreativnega ustvarjanja na fizičnem nivoju. Število 96 se sešteje v 15, ki je steklenička zdravljenja v novi dobi. Ponovno najdemo simboliko sence in nezavednega, saj je ta steklenička povezana z arhetipom Hudiča. To je zver, demon, ki leži znotraj nas. Če to zver zatiramo in jo ignoriramo, bo našla način, da se bo izrazila skozi projekcijo v svet, na druge ljudi.

Ko seštevamo naprej število 15 dobimo 6, arhetip Ljubimcev. To je arhetip nasprotij, polarnosti in razmerij. Ko zver pozdravimo in jo uravnovesimo s svojo lastno angelsko identiteto, se odnos znotraj nas hamonizira in notranja poroka sence ter svetlobe pomeni začetek nečesa novega. Arhetip Ljubimcev pomeni odnose. In vsak odnos se prične z našim odnosom do sebe. Ko smo zadovoljni sami s seboj, se to odraža navzven kot veselje do življenja, energija, ki lahko premika gore. In ekvilibrium št. 6 je resnično energijska steklenička. Je redeče barve, ki je barva korenske čakre. Pomaga, da se prebudimo in nas prizemlji v fizični svet.


Ob vsej tej abstraktnosti si poglejmo, kako konkretno nam to vedenje lahko pomaga v času tega luninega mrka.  

Arhetip Lune v tarotu se kaže skozi ekvilibrium št. 18, ki predstavlja zunanji izraz lune in naše razmerje med čutenjem ter razmišljanjem. Luna je tokrat zakrita, kar pomeni, da se moramo obrniti navznoter. Pot nas vodi skozi kristalno votlino srca, kjer se kot Puščavnik umaknemo in razmislimo o tem, kaj je potrebno dokončati in zaključiti. Podamo se na notranje potovanje arhetipa Lune, ki nas poveže z našo intuicijo in višjimi nivoji bivanja. Skozi odkrivanje senc in notranjih demonov se sproži zdravljenje in transformacija (št. 15 se zmeša v svetlo vijolično, ki je steklenička mojstra St. Germaina). Rafaelova steklenička 96 nas poveže z intuicijo in energijska steklenička št. 6 pomaga, da to, kar smo prejeli skozi naše intuitivne kanale integriramo,  prizemljimo in aktivno živimo v vsakdanjem življenju. Nov začetek, plima, ki se obrača, rdeča, ovnova energija, pomlad, razcvet...
za vse, ki vas zanima duhovni razvoj ob pomoči ustekleničenih energij sistema Aura-Soma bo potekal
OSNOVNI TEČAJ AURA-SOME od 25.4-30.4.2015