24. 3. 14

Prebujena Ženska v partnerstvu

Partnerstvo lahko nastane le, ko se zgodi proces polarizacije moške in ženske energije. Tako kot se pri magnetu privlačita nasprotna pola, se tudi v odnos pritegneta moška in ženska energija. Le malo ljudi pa je zavestnih tega, v kakšni energiji se nahajajo. Ko ženska želi pritegniti pravega moškega, mora zato najprej sama postati sprejemajoča, mehka, ženstvena in se znati prepustiti toku.

Večinoma ženske aktivno dajemo. In dajemo, in dajemo in se čudimo, da ne pride nič nazaj. Največkrat se tako počutimo izpraznjene. Začnemo se spraševati: kdaj bo prišla vrsta name? Kdaj bo prišel čas zame? V moški energiji bomo to težko dosegle, saj moška energija daje, ženska energija pa sprejema. Res je, da ženske dajemo iz srca, ampak to ne spremeni dejstva, da dajemo. Šele, ko se naravnamo na sprejemanje, ko vstopimo v energijo sprejemanja, začnejo stvari prihajati k nam. Upočasnimo se in vse se prične odvijati drugače.

Svojo energijo smo ženske večinoma premaknile v zgornji del telesa, v srce, ramena in področje glave, kjer je naravno prostor za moško oz. jang energijo. Sedež ženske oz. jin energije je v maternici. To je prostor kreativnosti, notranje moči in sprejemanja. Gre za energetski prostor, ki zavzema celotno področje medenice. In to je pri ženskah področje sprejemanja, ki smo ga zaradi takšnih ali drugačnih razlogov zaprle ter s tem prekinile naravni tok dajanja in sprejemanja. 

Pri moških je ravno obratno, srce je področje sprejemanja in medenica področje dajanja. S takšno polarizacijo energije uravnovešamo drug drugega. Če je ženska v jang energiji, bo moški to uravnovesil s svojo jin energijo, vendar se v tem ne bo počutil dobro. V tej vlogi moškega največkrat najdemo na kavču, ko se pusti streči. Sprejema, medtem ko se ženska pritožuje, da mora narediti vse sama. Moški se v tej vlogi počuti nekoristnega, čeprav tega navzven ne prizna. V odnosih se dogaja proces polarizacije moške in ženske energije.

Ženska ne more biti bolj moška od moškega, saj sama struktura telesa tega ne omogoča. Če želi pritegniti pravega moškega, se mora prepustiti svoji ženski energiji, saj ga bo le na ta način lahko vibracijsko pritegnila. Če je ženska v svoji moški energiji bo pritegnila moškega, ki bo imel v sebi več ženske kot moške energije. Ker tega ne razumemo in ne upoštevamo, se pojavijo težave v odnosih, zato je pomembno, da zavestno začnemo upravljati s svojo lastno energijo in tako izboljšamo partnerski odnos ali ustvarimo takšnega, v katerem se bo vedno znova iskrilo.

Sem Manca Razboršek, duhovna mentorica in coachinja za ženske. Primarno se ukvarjam z ženskami in ženskimi energijami. Ženske v Sloveniji smo namreč bolj v moški energiji. Zelo smo v aktivnem principi, ko zmoremo vse same, ko ne potrebujemo nikogar. A vendar si na drugi strani želimo ljubezni, česar pa na ven ne pokažemo, ravno zato, ker smo izgubile stik s svojo žensko esenco. Skupinsko in individualno učim, kako naj ženske ponovno najdejo sebe in svoj center moči, ki je v maternici in začnejo živeti ven iz te energije. To naredi res veliko spremembo v življenju vsake ženske. Tudi v odnosih.

http://manca.si