18. 12. 17

Duhovnost, DNK in epigenetika


http://www.subscribepage.com/angelskiDNK-meditacija

DNK – nekaj najbolj fascinantnega. Je naša programska oprema, ki poganja naše fizično telo. V njem je zapisano vse. Ampak res VSE. Če pobrskate po spominu, kaj ste se učili o DNK v šoli… no tudi, če se ne spomnite, nič hudega, kajti znanost je šla naprej v odkrivanju informacij, ki jih DNK vsebuje. Epigenetika je zadnje desetletje na pohodu, ki odkriva, kako močno okolje v katerem delujemo vpliva na to, kateri geni se aktivirajo in kateri ne. To pomeni, da imamo v sebi potenciale, ki pa se aktivirajo ali pa ne. Odvisno od okolja. 

Kaj pa je okolje? Za celico je okolje tekočina v kateri se nahaja. Ta tekočina pa je koktajl hranilnih snovi, hormonov in različnih molekul, ki med sabo komunicirajo. Celična membrana je nenehno bombardirana z informacijami iz živčnega sistema ter blagimi električnimi impulzi vseh vrst.

Hitra povečava in vseh cca 50 milijard celic kolikor jih sestavlja človeško telo, se znajde v okolju, ki pošilja impulze, informacije in signale. Mi kot oseba smo nenehno bombardirani z… saj veste čim vsem. Vsi ti zunanji impulzi in informacije sprožajo misli in čustva. V našem telesu se misli in čustva pretvorijo v hormone. Hormoni prenesejo celicam navodila za delovanje. Če so to stresni hormoni, se sproži fight-or-flight odziv, ki celice zakrči, če so to hormoni sreče pa se celice lahko sprostijo, v miru presnavljajo in se veselo delijo.

Ko sem se ponovno srečala z DNK pred približno 7. leti, sem se zakopala nazaj v učbenike. DNK se mi je namreč začela pojavljati v povezavi z duhovnostjo in želela sem si osvežiti poznavanje DNK. Takrat sem v enem od učbenikov prebrala, da pri delitvi celice in s tem DNK, obstajajo trije glavni vplivi, ki določajo s koliko »napakami« oz. mutacijami se bo delitev celice zaključila. To so ph, toplota in svetloba. Ph je tisti o katerem govorimo, ko omenjamo bazičnost oz. zakisanost telesa. Torej predvsem hrana in hranila, delovanje metabolizma itd. 

Toplota nastaja v naših telesih glede na zunanje in notranje okoliščine. Ko ste jezni vas pogreje, kajne? Ko pa smo v bolj melanholičnem razpoloženju ali brez energije, nas običajno zebe. In potem je tukaj še svetloba. Tu je naš bioritem, ki uravnava zaspanost, ko se med 9. zvečer in 2. uro zjutraj izloča melatonin, ki poskrbi, da se pogreznemo v globok spanec, med katerim se dogaja večina regeneracije v našem telesu. Potem pa je tu še Svetloba. Delci sonca, fotoni, ki prenašajo informacije.

Tukaj se je zame vzpostavil most med svetlobnim in fizičnim DNK. Če je fizični DNK software oz. programska oprema, ki poganja fizično telo oz. hardware, potem je svetlobni DNK tisto, čemur bi lahko rekli Programer. Veliki Um, Višji Jaz, ki piše programe. On je tisti, ki odloča, katere programe bo nadgradil, katere bo zbrisal in pri katerih spremenil določene delčke kode.

Svetlobna DNK aktivacija je pogovor s programerjem. So posodobitve naše programske opreme, da lahko naše telo funkcionira neobremenjeno z »virusi, starimi aplikacijami in začasnimi datotekami, ki ne služijo ničemur več«. Celotna zgodba je kompleksna in izjemno široka, zato je ne morem napisati v enem članku. Lahko pa jo razložim v štirih urah kolikor traja svetlobna aktivacija naše DNK. Ko se odpravimo na notranje potovanje in pogovor z našim Programerjem.

Prav tako kot je pomembno, da sodelujemo s Programerjem, je pomembno, da mu omogočimo, da ima s čim delati. Pravi gradniki so nadvse pomembni. Te telo dobi s hrano, prehranskimi dopolnili in okoljem, v katerem se gibljemo. Danes ne samo, da je znanost ugotovila, kako potekajo procesi v celicah, ampak tudi, kako jih usmerjati. Obstajajo že prehranska dopolnila, ki podaljšujejo telomere in preprečujejo celično staranje! Obstajajo raziskave, ki so dokrile, kaj vse potrebuje naše telo podnevi in kaj ponoči. In na podlagi teh raziskav so narejeni tudi že prehranski dodatki. Toda, če svoje celice nenehno izpostavljate čustvenim pretresom in stresu, vam nič na svetu ne more pomagati k bolj kakovostnemu življenju. Izbira je seveda naša.




Želite vedeti več o fizičnih načinih za regeneracijo, vitalnost in pomaljevanje celic? Preverite TUKAJ ali me kontaktirajte na info@manca.si oz. 040 888 978