12. 9. 16

Potop v (svoje) globine




Prvič sem se šla potapljat. Z izkušenimi inštruktorji seveda. In tisto, kar sem se naučila pri tem je naslednje:
 
1. Če te zagrabi panika, te zagrabi že na dveh metrih globine. Torej takoj na začetku. Takrat privrejo na dan vsi preživetveni instinkti, ki se upirajo novi izkušnji. In takrat je pomembno, da imaš nekoga, ki te drži za roko in ti pomaga, da se počutiš varno.
2. Zaupanje, da se potapljaš z izkušenim inštruktorjem, ki pozna okolje, nevarnosti in te nenehno spremlja, je ultra pomembno zate kot začetnika potapljača. Tudi, če ti ne veš, on ve kaj pritisniti, ti pove kaj moraš narediti in če ne uspeš, to naredi namesto tebe.
3. Na potapljanje se nikoli ne odpraviš sam. Vedno je s teboj še nekdo, ki ti lahko nudi pomoč. Pri tem je pomembno medsebojno zaupanje in sodelovanje.
4. Pravila pod vodo so drugačna kot nad vodo. Potrebno je poznati komunikacijo in se naučiti teh novih pravil.
Ni nenavadno, da smo se potapljali Life coachi, ki smo diplomirali v Zavodu Delta. In vzporednice z mentorstvom in coachingom so včeraj postale očitne. Spodnje točke vezane na zgornje točke so praktično enake.
1. Upiranje spremembi je normalno in se zgodi takoj na začetku procesa. Zato znamo Life coachi držati za roko in omogočimo, da se počutiš varno.
2. Zaupanje stranke v Life coacha oziroma mentorja, da pozna pasti nezavednega, da ve, kako reagirati, ko naletiš na ovire, težave in se soočiš z notranjimi pošastmi je pomembno, da se lahko sprostiš v neznanem okolju in si ga v miru ogledaš.
3. Ljudje se skozi težave prevečkrat podajajo sami. In, ko se zapletejo, tam ni nikogar, ki bi jim znal strokovno pomagati, da znova varno pridejo na površje.
4. Pravila novega življenja zahtevajo drugačno delovanje. Naučiti se je potrebno prave komunikacije s svojimi globinami, ki potem skrbijo, da vse teče drugače. Bolj gladko in bolj varno. In ta nova pravila niso vedno logična staremu umu.
Delo na sebi pomeni delo z globinami. Populistična duhovnost se temu delu velikokrat izogiba. Res je lepo hoditi an meditacije in se sprehajati po višjih nivojih, kjer sta prisotna ljubezen in svetloba in harmonija toda, če tega ne znate uporabiti za transformacijo svojih senčnih plati, vam ne koristi v vsakdanjem življenju. in potem veljate za odzemljene.

Če se delo, ki ga opravite na sebi en pozna v vaših odnosih, financah in zdravju, potem se niste soočili s svojimi globinami. S svojo senco. Z neprijetnim. Psihoterapija običajno deluje na razumevanju in mentalnem nivoju na splošno. (Pre)več strank je že prišlo do mene, ker jih je psihoterapija čustveno še bolj potisnila na dno, jih pustila v čustveni razrvanosti. So pa dobro razmele zakaj so tam kjer so.  Le ven iz čustvenih dram niso znale.

Zato je pomembno, da se dela na več nivojih hkrati. Da je mentor, terapevt ali coach sposoben podati razumevanje in čustveno razrešitev. Moja znanja, veščine in izkušnje pa omogočijo še razrešitev na energetskem in duhovnem nivoju. Zato je lahko potop v neprijetne, neznane globine tudi prijetna izkušnja. S konkretnimi rezultati v vsakdanjem življenju.

Da se spoznava in preveriva drug drugega, zato ponujam uvodni pogovor, ki je brezplačen. Da najdeva tisti program in način, ki ti bo najbolje koristil na tvoji poti transformacije v najBoljšo verzijo tebe. Več na http://manca.si